NASLOVNAPOLITIKA
Oporbena petorka Općine Jakšić: ʺOpćini Jakšić prijeti bankrot!!ʺ

FOTO: 034 Portal

Oporbena petorka Općine Jakšić: ʺOpćini Jakšić prijeti bankrot!!ʺ

2.5.2020. 09:56 | Oporbena petorka Općine Jakšić PREGLEDA: 12862

Na našu redakciju je stiglo priopćenje Oporbene petorke Općine Jakšić pod nazivom "Općini Jakšić prijeti bankrot!!!" koje prenosimo u cijelosti

"Pojam koji odzvanja zadnja dva mjeseca u općini Jakšić jest Zapisnik o proračunskom nadzoru koji je ispostavilo Ministarstvo financija po učinjenom nadzoru na zahtjev i traženje Oporbene petorke 2017 godine.

Pune dvije godine koje su protekle u istrajnosti, strpljenju i angažiranošću Oporbene petorke naspram institucija RH-e su trebale da Zapisnik o proračunskom nadzoru ugleda svjetlo dana budući je cijelo vrijeme brižno skrivan od strane načelnika gsp. Ivice Kovačevića. Sada, kada je u posjedu Oporbene petorke razumljiv je razlog zašto je bio nedostupan Općinskom vijeću kao i svima drugima.


Zapisnik je na neki način optužni prijedlog protiv Općine ali i načelnika Općine u kojemu su konstatirane mnogobrojne nepravilnosti a pojedine od njih bacaju Općinu u vrlo tešku financijsku situaciju i kolaps.


Budući da javnost mora i treba znati što se događa unutar Općine te da isto ne smije niti jest nekakva tajna ( kao što je isto pokušao prezentirati načelnik Općine) Oporbena petorka daje presjek najbitnijih protuzakonitih djela koje je gsp. Kovačević počinio i za što će odgovarati .

Sa 31. 12. 2016 godine u zastaru je otišlo 131.915,85 kuna nenaplaćenog iznosa komunalne naknade s tim da je pojedince ovršio a druge ne, čime je oštetio za navedeni iznos Općinski proračun. Nadalje, nije uspio naplatiti daljnjih 154.161,57 kuna iznosa komunalne naknade, tj nije poduzeo kao odgovorna osoba (bio je krajnje neodgovoran i nesposoban) sve zakonske mjere da naplati isto čime je također oštetio Općinski proračun za navedeni iznos.

Ističemo ovdje situaciju koje mnogo kazuje , pojedine stanovnike je ovršio za dug komunalne naknade a druge nije. Zašto je to i zbog čega činio zna samo on. Dakle nikakva samilost prema nekima nije bila motiv da se ne ide u ovršnu naplatu duga jer po zakonu Općina je dužna iz svoga proračuna platiti komunalnu naknadu socijalno ugroženim osobama.

Dakle, na taj način je postupajući protivno Zakonu o proračunu oštetio Općinu za gotovo 300.000,00 kuna.

No da tragedija bude još i veća, Ministarstvo financija u takvim slučajevima izdaje optužni nalog kako protiv Općine tako i odgovorne osobe u ovomu slučaju načelnika Općine, koji rješava u prvom stupnju Porezna uprava u Požegi a u drugom Prekršajni sud.

Po istomu zakonu kazna za Općinu se kreće u rasponu od 200.000,00 do 400.000,00 kuna a za načelnika u rasponu od 50.000,00 do 100.000,00 kuna. Imamo primjer općine Sračinec koja je za manji iznos nenaplaćene komunalne naknade platila kaznu od 200.000,00 kuna a načelnik iste 40.000,00 kuna.

Zbog takvog neodgovornog i nesavjesnog ponašanja gsp. Kovačevića prije dvije godine su učenici srednjih škola ostali bez subvencioniranog prijevoza što je sramotno i osuđujuće.

Istovremeno je osigurao novac za put KUD „Slavonije“ u Francusku u koji se i on osobno ukrcao (iznos od 19.500.00 kuna) a po povratku je uredno podigao ino dnevnice na koje nije imao pravo. Na upit osobe iz nadzora „koji je motiv putovanja bio“ načelnik je odgovorio „učenje francuskog jezika“. Činjenica jest da se u Osnovnoj školi u Jakšiću isti jezik ne uči.

Nadalje, gsp. Kovačević si je dao za pravo ( kao i u mnogim drugim slučajevima) a što je protuzakonito ,isplatu jubilarne nagrade u iznosu od 2.500,00 kuna na što kao dužnosnik nema beneficiju te isto predstavlja kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi.

Jednako je tako kako sebi tako i svomu zamjeniku gsp. Mili Barišiću isplaćivao naknadu a što nije smio , za dolazak na sjednice Općinskog vijeća, na taj je način sebi priskrbio nepripadajuću korist u iznosu od 1.600,00 kuna a gsp. Barišiću u iznosu od 1.200,00 kuna.

Bitno je spomenuti i nenaplaćeni iznos najma općinskog zemljišta bivšeg dužnosnika Općine i bliskog suradnika gsp. Kovačevića u iznosu 10.800,00 kuna. Taj iznos nije naplaćen jer je tako htio gsp. Kovačević.

Na zahtjev Oporbene petorke da se da na uvid vijećnicima Općinskog vijeća popis osoba koje uživaju općinsku zemlju te podatak o dugu istih gsp. Kovačević je odbio. Sad se i zna razlog ali i osoba koju je štitio.

Nadalje se konstatira da je u gotovo 80% slučajeva probijao stavke Općinskog proračuna što je u suprotnosti Zakonu o proračunu.. Kako ne bi bili predugi istaknut ćemo samo još jednu najbitniju, krucijalnu stavku koja je šlag unutar Zapisnika o proračunskom nadzoru a koja u potpunosti potvrđuje višekratno iznijetu tvrdnju Oporbene petorke o kriminalu unutar Općine, načelnik Općine, gsp. Ivica Kovačević NIJE uspio opravdati potrošnju više od 50.000,00 kuna na kupnju zastava Republike Hrvatske !!! Tvrdnja koja je toliko snažna ,nepobitna kao takva i u potpunosti kroz provedeni nadzor dokazana. Uskok i DORH iz Slavonskog Broda istražuju još uvijek tu činjenicu uz pokazatelj da imaju Zapisnik o proračunskom nadzoru kod sebe kao krucijalni dokaz.

Ističemo ovo jer je gsp. Kovačević podigao privatnu tužbu protiv Oporbene petorke zbog povrede prava osobnosti, tražeći za njega skromnih 100.001,00 kunu naknade ( zatraženi iznos je identičan maksimalnoj mogućoj kazni koja mu slijedi po optužnom prijedlogu Ministarstva financija). Na tu istu tužbu Oporbena je petorka aktivno odgovorila podnošenjem nekoliko kilograma materijalnih dokaza koji teško optužuju gsp. Kovačevića za sijaset protuzakonitih radnji na veliku štetu Općinskog proračuna. Podnoseći tužbu gsp. Kovačević je trebao znati ili biti upozoren da se i inače ne smije služiti neistinama a poglavito prema Sudu. Tako je u tužbi naveo da se protiv njega ne vodi istraga a Uskok ,Dorh i Pnuskok više od godinu dana provode istražne radnje protiv gsp. Kovačevića zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela. Zadnja u nizu jest zbog ilegalno asfaltirane ceste u naselju Tekić prema groblju gdje je načelnik Općine priznao jednom od istražitelja (gsp. Vladi) da ne postoji nikakva dokumentacija za cestu koja je Općinu koštala više od 200.00,00 kuna. Poznavajući lik i djelo predsjednika Općinskog suda u Požegi gsp. Damira Ronka uvjereni smo da će veliki broj podnijetih materijalnih dokaza od strane Oporbene petorke iskoristiti u skladu zakona RH-e i otvoriti određene postupke protiv svih uključenih u počinjenje nedjela . Sjetimo se samo kako je nedavno gsp. Ronko razotkrio kriminal unutar Općinskog suda a u sklopu potkupljivanja službenika istoga od strane lokalnog poduzetnika !!!

Tako je Sudu nadalje izostavio napomenuti tj neistinito je prikazao kako protiv njega nema podnijetih kaznenih prijava, istaknut ćemo ovdje samo jednu u nizu podnijetih kao ilustraciju a radi se o kaznenoj prijavi zloporabe ovlasti i položaja u slučaju višegodišnjeg isplaćivanja tzv cipelarine u iznosu na mjesečnoj razini prosječnih 600,00 kuna čime je oštetio Općinski proračun za 35.000.00 kuna (bez zateznih kamata). U tom višegodišnjem periodu imao je istovremeno na raspolaganju službeno vozilo Općine 24 sata . (Istu je povlasticu osiguravao i zaposleniku JUO Općine).

Istaknut ćemo samo kao dokaz priložene dvije fakture na prvi pogled identične u kojima se vidi kako se iz Općinskog proračuna plaća perilica za suđe (marke Candy) koja je završila u privatnoj kući (4.200,00 kuna).

Kao i Odluka koju je potpisao i donio gsp. Kovačević o plaćanju parcelizacije privatnih zemljišta, kako njegovog tako i ostalih pojedinaca njemu bliskih ( 19.500,00 kuna).

Upozoravamo i na fakture za fiktivne kupnje zastava Republike Hrvatske, recimo samo za tzv svečane zastave Općina je plaćala po komadu 900,00 kuna. Ne samo da smo predali materijalne dokaze već postoje i službene izjave svjedoka, neposrednih sudionika kaznenih djela a koji su svoje izjave dali u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Treba li uopće više spominjati kako se domogao zemljišta koje je kupio uslijed natječaja o prodaji državne zemlje na području Općine a gdje je bio predsjednik Povjerenstva za prodaju ,načelnik Općine i kupa ( u sklopu te prodaje zemljište je kupovao i njegov šogor). Još uvijek se po sudi povlače tužbe protiv Općine zbog sumnje u prijevaru kod prodaje.

Skrećemo pozornost na samo jednu točku bitnu a koju je konstatirala Državna revizija u svomu nadzoru za 2018. godinu, radi se o isplati 41.000,00 kuna Općinskog načelnika za razne donacije a što je u odnosu na zakonski maksimum bilo više isplaćenih sredstava na način da niti sa jednom udrugom ili pravnom osobom nije sklopljen Ugovor o donaciji pa se i ovdje postavlja pitanje komu su ti novci i zašto isplaćivani a s druge strane nije iste uložio u socijalnu skrb za ugrožene i platio komunalnu naknadu.

Bivša pročelnica dobila pravomoćno izvršnu presudu o povratku na posao

Ono na što je Oporbena petorka upozoravala pune tri godine dogodilo se upravo.

Bivša pročelnica općine Jakšić je dobila pravomoćno izvršnu presudu o povratku na posao.

Takva presuda za Općinski proračun i i Općinu znači da će se gđi Kovačić morati isplatiti sve zaostale neisplaćene plaće kao i razlike na sve isplaćene plaće od trenutka kada je protuzakonito degradirana i maknuta sa mjesta pročelnice JUO Općine. To nadalje za Općinski proračun znači isplata neplaniranih financijskih sredstva ( uvećani iznos za zakonsku kamatu) u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Pitate se poštovani čitatelji tko je krivac za novonastalu situaciju? Odgovor je vrlo decidiran i već nekoliko godina kristalno jasan, jedini krivac za sve jest gsp. Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić.

Svojim nerazumnim ,bezumnim i ničim izazvanim donosio je odluke kako je htio u tomu trenutku vjerujući da je nedodirljiv i moćan, da mu nitko nikada neće suditi za sve što je učinio i nanio ogromnu štetu Općini.

Iz provjerenih izvora saznajemo da će bivša pročelnica na osnovi pravomoćno izvršne presude podnijeti kaznene prijave kako protiv pravne osobe tj Općine tako i protiv odgovorne osobe gsp. Kovačevića a zbog duševnih boli i teško nepovratno narušenog zdravlja. Podsjećamo samo da ju je proglasio ludom i uputio na psihijatrijsko vještačenje uz pomoć svojih sljedbenika unutar institucija. Obratila se za pomoć i Požeško slavonskom županu no on je isto odbio štiteći svoga prijatelja gsp. Kovačevića uz naglasak i savjet da ne diže tužbe jer iste neće nikada dobiti. Kakvo apsurdno ponašanje osobe na takvoj funkciji.

Koliko je velik kao čovjek, gsp. Tomo Medved (Ministar branitelja) kazuje i činjenica da je osobno primio bivšu pročelnicu i njezina supruga na zamolbu te im u podužem razgovoru uputio ispriku zbog nečovječnog i skandaloznog ponašanja u tomu trenutku vodećih ljudi HDZ-e u Požeštini.

Dakle i kroz ovu tužbu Općinski će proračun biti u prigodi ponovno platiti izdašna financijska sredstva zbog samo jedne krajnje neodgovorne i nesavjesne osobe gsp. Ivice Kovačevića koji je sebi dao mandat da donosi svoja interna pravila i po njima postupa uvjeren da mu nitko ništa ne smije. No kao i mnogi poput njega grdo se prevario.

Podsjetit ćemo sve još jednom da je na ključnoj sjednici Općinskog vijeća pred Božić 2015. godine a ispred Općinskog vijeća gsp. Dario Pažin tadašnji a i sadašnji vijećnik (član NO Tekija d.o.o.) pročitao proglas u kojemu isti daju potporu Općinskom načelniku da se obračuna sa neistomišljenicima ( čitaj oni koji su upozoravali na kriminal) unutar JUO, isti proglas Oporbena petorka ima u svom posjedu i predat će ga Sudu na postupanje. Znajući za sve tadašnji predsjednik Općinskog vijeća a sadašnji čelnik Općinskog odbora HDZ-e i Općinski vijećnik gsp. Boško Obradović ( Član Upravnog vijeća Hitne medicine Grada Požege) nije poduzeo ništa ne da stane u obranu samo bivše pročelnice već i vitalnih interesa Općine.

Sadašnji predsjednik Općinskog vijeća gsp. Oreški je osobno priznao na sjednici Općinskog vijeća da je on vidio Zapisnik o proračunskom nadzoru no ne da nije ništa učinio a morao je i trebao on nije dozvolio niti raspravu na vijeću koju je tražila opetovano Oporbena petorka zadnje dvije godine. Koji su ga motivi vodili zna on .

Ovih je dana (05.03.2020.) Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa a po prijavi Oporbene petorke pokrenulo postupak protiv gsp. Kovačevića jer je kao načelnik uplaćivao donacije MNK Jakšić gdje su njegova dva sina „sasvim slučajno“ obnašali funkcije predsjednika i zastupnika raspolaganjem novčanih sredstava istoga.

Ovo je samo prvi u nizu postupaka koji će tek uslijediti pred Povjerenstvom ali će se dotaknuti i pojedinih Općinskih vijećnika kao i zaposlenika Općine jer su najprije raspisali natječaj za dodjelu poticaja a nakon toga u većem dijelu te iste poticaje i pokupili. Imamo primjer u neposrednoj blizini kako su pojedinci isto učinili a nakon provedbe postupka pred Povjerenstvom drakonski bili kažnjeni.

Za sve ljubitelje nogometa istaknut ćemo nešto vrlo bitno a što mali broj ljudi uopće zna, za 2019. godinu Općina je po odobrenju načelnika isplatila sredstva nogometnim klubovima s područja Općine na slijedeći način; NK Eminovci su dobili 35.000,00 kuna, NK Dinamo iz Rajsavca 45.000,00 kuna a NKK Jakšić nevjerojatnih 135.000,00 kuna!

Uzmemo li u obzir spoznaju da je predsjednik NK Jakšić zamjenik načelnika gsp. Mile Barišić, da je trener prve momčadi Općinski vijećnik gsp. Dario Pažin te da je tajnik jedan od načelnikovih sinova s pravom se pitamo komu i gdje su ti silni novci završili te zašto je došlo do tolike diskrepancije u odnosu na ostala dva nogometna kluba? Istraga se vodi od strane Uskoka a zbog učinjenih radova na infrastrukturi NK Jakšić jer se ne zna tko je iste naručio i platio budući da NK Jakšić nema te novce.

Ovih je dana došlo do velikih sukoba unutar Općinskog odbora HDZ-e jer se zamislite to hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, čestit i pošten čovjek ,radnik drznuo bez znanja gsp. Kovačevića (koji je isto samo obični član) kandidirati na predstojećim izborima unutar stranke za predsjednika Općinskog odbora. Javno ga je prozvao i optužio da se druži sa jednim od članova Oporbene petorke te da mu on neće dati potporu. Iznimno demokratski i transparentno kako to već gsp. Kovačević zna i umije. Sadašnji čelnik Općinskog odbora HDZ-e gsp. Obradović je priznao da je on čelnik samo na papiru a da sve konce vuče načelnik Općine. Inače isti je gospodin na sjednici Općinskog vijeća priznao da je član NO Komunalca d.o.o. unatrag dvije godine ( u međuvremenu je prestao biti) ali ponovno je zatajio činjenicu da je član Upravnog vijeća Hitne medicine Grada Požege.

Zašto takav animozitet naspram hrvatskih branitelja i to ne prvi puta, tako je npr načelnik Općine odbio pomoći u poplavi nastradalom invalidu i dragovoljcu Domovinskog rata a istovremeno je nagradio NK Jakšić sa 135.000,00 kuna ,lovačko društvo u kojemu je ne samo član već i glavni lovnik sa 8.000,00 kuna (ovo je klasični sukob interesa zbog kojega je i prijavljen Povjerenstvu ) te blagonaklono dijeli sponzorska sredstva na sve strane.

Da to nije samo izolirani slučaj ignoriranja hrvatskih branitelja dokazuje i sudski postupak kojega vodi branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i umirovljeni visoki časnik Hrvatske vojske protiv predsjednika Općinskog odbora HDZ-e gsp. Obradovića zbog kaznenog djela klevete i omalovažavanja.

To su istine koje duboko potresaju Općinu i silno smetaju gsp. Kovačeviću a Oporbena petorka ih kontinuirano hrabro i dostojanstveno iznosi bez obzira na sve sramotne radnje koje on i njegovi poduzimaju ne bi li zastrašili i odvratili od nauma članove Oporbene petorke. Tako učestalo poslodavcima gdje su uposleni članovi Oporbene petorke šalju anonimne prijave ali i osobno nazivaju difamirajući ih u nakani da isti izgube posao i egzistenciju čime im uskraćuju na Ustavom zajamčeno pravo na rad . Egzistira prijava koju Uskok i Dorh istražuju protiv gsp. Kovačevića ,gsp. Tomaševića i inih zbog činjenja istoga u jednom slučaju. Sramotno i nadasve prljavo no to je stil istih koji koriste godinama. Zna li cijenjeni gsp. Željko Glavić što čini ekipa HDZ-e u općini Jakšić okupljena oko gsp. Kovačevića koji je stranku privatizirao jednako kao i Općinu?

Oporbena petorka je privela koncu svoja nastojanja i borbu protiv kriminala, korupcije i klijentelizma na području Općine. Doveli smo u nadzor; USKOK, PNUSKOK; DORH ,Ministarstvo financija, Državnu reviziju, PU Požeško slavonsku, Upravni nadzor pri Ministarstvu uprave ( Koje ovih dana pokreću započeti nadzor prekinut do okončanja tj dobivanja pravomoćne presude bivše pročelnice). Učinili smo na zakonu osnovano sve, pribavili sve referentne potrebite dokaze i iste predale nadzornim institucijama. Uspjeli spriječiti pokušaje prilagođavanja pojedinih izvida i zapisnika potrebama gsp. Kovačevića i inih, upozorili iste institucije na sve osobe iz sustava koje su pokušavale omesti pojedine istrage i odvesti u zastaru pojedine procese. Natjerali smo sustav da djeluje i štiti zajednicu.

Pozivamo se na netom danu izjavu gsp. Plenkovića ,premijera Vlade i čelnika HDZ-e da će upravo HDZ-e biti predvodnik u borbi protiv kriminala i korupcije i podupiremo ga u toj izjavi. Neka općina Jakšić bude primjer tih i takvih izrečenih misli. Sve je odrađeno u službama, čeka se realizacija .

Oporbena petorka poziva kako načelnika Općine gsp. Kovačevića tako i njegova vjernog podupiratelja u svemu, zamjenika gsp. Barišića da zbog sveg onoga što stoji u Zapisniku o proračunskom nadzoru a i šire odmah podnesu ostavke i maknu se iz svih sfera odlučivanja Općine .

Jednako tako pozivamo i predsjednika Općinskog vijeća, podupiratelja načelnika Općine u njegovim zamislima a zbog nefunkcioniranja rada Općinskog vijeća, da žurno sazove sjednicu iste i svi zajedno donesemo odluku o samoraspuštanju Općinskog vijeća koje doista nema smisla niti pravdanja svoga postojanja u ovakvom stanju. Treba žurno učiniti sve da se zaštite vitalni interesi općine Jakšić, nakon ostavki koje bi trebale uslijediti od strane načelnika i njegova zamjenika, te samoraspuštanjem Općinskog vijeća te postavljenjem povjerenika ispred Vlade, raspisati izvanredne izbore za Općinsko vijeće i načelnika i žurno ih provesti. Oporbena petorka će po potrebi javno obznaniti sve materijalne dokaze protiv gsp. Kovačevića zajedno s Zapisnikom o proračunskom nadzoru.

P.S. Saznajemo prije završetka članka da je gsp. Kovačević odbio provesti u djelo pravomoćno izvršnu presudu Suda, tj. omogućiti povratak na posao bivšoj pročelnici gđi. Kovačić.

Dok s jedne strane gsp. Kovačević očekuje zaštitu Sudbene vlasti RH-e, podnoseći tužbu protiv Oporbene petorke istovremeno ne poštuje temeljnu odrednicu iste, tj ignorira i derogira pravomoćnost presude u odnosu na gđu. Kovačić, iskazujući potpuno nepoštivanje naspram Sudbene vlasti. Apsurd i licemjernost u ovomu slučaju doživljavaju vrhunac koji se ne smije ignorirati jer potiče od osobe koja je dužnosnik i koja bi trebala biti primjer življenja. Na žalost to načelnik općine Jakšić već odavno nije.

M./R.
Oporbena petorka općine Jakšić"

Tagovi: jakšić oporbena petorka, Općina Jakšić, proračun

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Predstavnici Požeške biskupije državni pobjednici na Vjeronaučnoj olimpijadi 2020.

.

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

.

Od 1. studenoga obvezna vožnja s upaljenim svjetlima

.

Situacija u Hrvatskoj jako ozbiljna. Bližimo se brojci od 3000 zaraženih dnevno.

.

Grad Kutjevo dobio odluku o financiranju projekta Reciklažno dvorište

.

Odigrane dvije zaostale utakmice 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

.

17-godišnjak i 18-godišnjak provaljivali u trgovine u Velikoj

.

Zbog salmonele s tržišta se hitno povlači meso poznatog proizvođača

.

Od jučer 14 novopozitivnih osoba, ukupno 139 aktivnih slučajeva

.

Bivši šef JANAF-a oslobođen optužbi jer je prilikom primanja mita držao propisanu distancu od 2 metra

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno oblačno

.

Čuli ste da je netko dobio pozitivan nalaz, a nije se uopće testirao? Evo, što se krije iza toga

.

Završila izobrazba 57. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe u Požegi

.

U ožujku na 50-ak zaraženih apsolutni lockdown, a trenutno na 2378 skoro pa ništa?!

.

Požeška kava za ljudska prava s Martinom Vlašić-Iljkić

.

Sve službene nogometne utakmice do daljnjeg će se igrati bez prisustva gledatelja

.

Vozači, evo, jedne dobre vijesti

.

Novi Studentski dom u Požegi primio prve stanare, mada manje zbog provođenja epidemioloških mjera

.

Samo 3 sastojka: Recept za prefine browniese bez grama brašna i ulja

.

Stožer CZ PSŽ: Imamo žarišta u velikim požeškim tvrtkama jer se skrivaju kontakti!

.

Novi podaci Nacionalnog Stožera. Rekordan broj preminulih

.

Grad Požega nastavlja sufinancirati troškove sterilizacije i kastracije kućnih ljubimaca

.

U Ruševu pronađena mrtva ženska osoba, sumnja se na nasilnu smrt

.

Čak sedam razreda Obrtničke škole u samoizolaciji

.

Učenici Katoličke gimnazije u Požegi darivali potrebite

.

U našoj županiji tijekom listopada zabilježeno 20 naleta vozila na životinje na cesti

.

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan

.

PSŽ: Ukupno 132 aktivna slučaja, od jučer 14 novopozitivnih osoba

.

Danas će bez struje biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano s mjestimičnom naoblakom

.

Ovo su stvari na koje trebate paziti ako dobijete opomenu za stari račun

.

Obična, na prvi pogled gej, reklama izazvala pravi mali ʺrat u komentarimaʺ

.

Biskup Škvorčević primio požeškog gradonačelnika i župana

.

Obavijest korisnicima vodoopskrbe

.

U PSŽ u 2019. godini 962 poduzetnika. Agronom najveći dobitaš, Lipik Glas d.o.o. najveći izvoznik

.

ʺSrce pjeva, duša slušaʺ naziv je novog CD-a 14 marljivih snaša

.

U požeškoj bolnici opskrba lijekovima nije ugrožena

.

SIRUS: ʺMolimo ljude dobrog srca i ljubitelje životinja, koji su u mogućnosti, da udome ovu ljepoticuʺ

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan