Okoš bokoš u tavi ispecite cijelu kokoš: Recept za hrskavo i sočno pile bez paljenja pećnice

FOTO: Getty images

3.1.2021. | 10:17 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1877

Kada smo otkrili recept za kokoš tabaku, koja je gruzijski specijalitet, svi smo se u redakciji oduševili. Jednostavna priprema jednako tako nas je osvojila pa je kokoš odmah došla na vrh popisa namirnica po koje moramo na tržnicu. Uživajte i vi u ovom jelu i javite kako je ispala vaša prva kokoš ispečena u jednom komadu u tavi.

Kokoš Tabaka

Sastojci:


1 mala kokoš
sol
papar
2 žlice ulja


Priprema: 

1. Kokoš razrezati po sredini prsne kosti i rastvoriti u oblik leptira. Namazati uljem, popapriti, posoliti i staviti na tavu.

2. Zapeci sa svake strane po 2 minute i pokriti teškim poklopcem. Na poklopac možete staviti utege, kamen ili drugo što će snažno pritisnuti kokoš tijekom pečenja.

3. Peći 40 minuta, ovisno o veličini kokoši, dok ne postane potpuno hrskava.

4. Tijekom pečenja, okretati kokoš svakih 10-ak minuta.

Dobar tek!

(Izvor:Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOKOS
PILE
PEČENJE
TAVA
RECEPT
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI