Osmaši iz Kempfove snimaju filmove kao od šale (video)

Filmaši iz OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Mario Nakić)

25.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11386

Kada su na satu hrvatskog jezika dobili zadatak odigrati igrokaz na temu Hasanaginice, šestorica učenika osmog razreda Osnovne škole Julija Kempfa imali su bolju ideju.
- Igrokaz je dosadan i ne možeš improvizirati. Mi smo htjeli nešto zanimljivije. Odlučili smo snimiti film jer igrokaz ne bismo mogli pogledati kasnije, rekao je Luka Leopoldović, jedan od članova osnovnoškolske ekipe nazvane Požeška filmska mladež.

Osim Luke, u ekipi su još Ivan Potrebica, David Musil Todorović, Marijan Bagarić, Josip Stanković i Matej Gorjanac. Nakon uspješne filmske parodije na igrokaz "Hasanaginica", odlučili su nastaviti snimati filmove. Njihov drugi uradak je parodija na američke kriminalističke serijale CSI. Improvizirana parodija se zove "Ci es aj požeza" i već je pravi hit među osnovnoškolcima.




- Nitko od odraslih nam nije pomogao. Ideja, scenarij, gluma, montaža, sve smo sami odradili. Škola nam je posudila kameru na par dana. Imali smo ideju za radnju, ali većina glume je improvizirana. To ćemo u sljedećem filmu popraviti. Bolje ćemo pripremiti scenarij i nećemo toliko improvizirati, ispričali su dečki za 034portal.


U budućnosti se svi slažu kako bi se voljeli profesionalno baviti filmom. Privlači ih svaki segment, i scenarij, gluma i montaža. Idući film trebao bi biti "ozbiljniji", kažu, horor ili neki sa socijalnom tematikom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI