Radovi u punom jeku, bazeni će biti spremni do kraja svibnja

Ljubomir Gunjević najavljuje brojne sadržaje na bazenima
(FOTO: Mario Barać)

07.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 14463

Jedno od većih gradilišta u Lipiku posljednjih su sedam dana lipički bazeni na kojima su u punom jeku pripreme za početak kupališne sezone i otvaranje bazena koje je najavljeno za 30. svibnja.

U tijeku su radovi na čišćenju i pranju bazena, košenju okoliša, krpanju rupa i zamjeni plastičnih rešetki oko bazena, a Ljubomir Gunjević, koji je ovo ljeto zakupio bazene, najavljuje brojne novitete u odnosu na dosadašnji rad i funkcioniranje bazena.




- Plan je da bazen izgledaju reprezentativno i spektakularno. Nadam se da će sve ići po planu i da će nas 30. svibnja poslužiti i vrijeme. Za taj je dan predviđeno besplatno kupanje za sve posjetitelje, a navečer besplatan koncert Nede Ukraden - najavljuje Gunjević.


Noćno kupanje, koncerti i sportski sadržaji

U funkciji će biti sva tri bazena. U olimpijskom će ovo ljeto ponovno raditi rasvjeta, u srednjem će u funkciji biti fontana koja će biti osvijetljena led rasvjetom.

- Ideja je da ove godine na bazenima imamo ukupno tri velika koncerta. U pregovorima smo da i popularni turnir u uličnoj košarci premjestimo na bazene gdje imamo igralište s odličnom podlogom. Želja nam je organizirati turnire u odbojci na pijesku i u vodi, a nakon dugo godina u funkciji će biti i mini golf. Ovisno o vremenu sigurno ćemo organizirati i noćna kupanja samo u srednjem bazenu kao i brojne druge animacijske sadržaje - ističe Gunjević.



Tvrdi da je bazene zatekao u korektnom stanju, s oštećenjima koja sa sobom nosi zima, a najavljuje da bi bazeni trebali biti napunjeni već 26. svibnja. Ne krije da od ove sezone očekuje puno, priželjkuje toplo ljeto i lijepo vrijeme te dobru posjećenost. Gostima pripremaju i bogatu ugostiteljsku ponudu.

20 novih radnih mjesta

Mjesečnih i tjednih ulaznica u ovoj sezoni neće biti. Prodavat će samo dnevne ulaznice i to po cijeni od 10 kuna preko tjedna, za sve goste, dok će vikendom cijena biti 20 kuna. Bazen će raditi od devet do 20 sati, a do dva će sata raditi restoran u sklopu bazena. Osim restorana, ugostiteljska ponuda će sadržavati i kafić uz bazen koji je radio i lani, ponudu u sjenici, tu je i prodavaonica, a novost je bar na objektu filter stanice.

Na bazenima i u hotelu "Lipa" koji bi trebao biti otvoren već sljedeći tjedan, zaposlit će se 20-ak ljudi. Neki od njih će ostati raditi i nakon 1. rujna jer, po završetku kupališne sezone, restoran će nastaviti s radom sve dane.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI