Potencijalni kandidati najvećih stranaka; Koje opcije ulaze u Gradsko vijeće?

Izbori
(FOTO: SB Online)

01.02.2017. | A.M.
Pregleda: 11936

Budući da je do lokalnih izbora nešto manje od četirimjeseca a najveće stranke HDZ i SDP u Požegi se još uvijek ne mogu dogovoriti otome tko će biti kandidat za gradonačelnika jedne i druge opcije, odlučili smoim pomoći u izboru.

Proveli smo anketu u kojoj je sudjelovalo oko 500 građanaPožege. Budući da nam je poznato da se u HDZ-u vodi bitka između aktualnoggradonačelnika Neferovića i predsjednika požeškog HDZ-a Darka Puljašića a SDPje naznačio da bi njihov kandidat trebao, ako prihvati, biti Zdravko Ronko, štone isključuje mogućnost da se u kandidaturi ne nađe drugi viđeniji SDP-ovac,recimo dr.sc. Marijan Cesarik, anketna pitanja smo tako i složili.

Od HDZ-ovih kandidata, dakle Vedrana Neferovića i DarkaPuljašića, 37 posto građana se odučilo svoju potporu dati aktualnomgradonačelniku dok 63 posto birača želi kao kandidata za gradonačelnika ispredHDZ-a vidjeti Darka Puljašića.





Kada su u pitanju SDP-ovi potencijalni kandidati, građani biu utrci za gradonačelnika željeli vidjeti dr.sc. Marijana Cesarika, njih 74posto dok kandidaturu Zdravka Ronka podupire samo 26 posto birača.



Iz navedenih podataka vidljivo je da i u jednoj i u drugoj stranci građanipriželjkuju promjenu čelne osobe, odnosno, kandidata koji bi trebaopredstavljati.

Kada su u pitanju stranke, prema dobivenim podacima anketekoja je nedavno provođena na području Požege, 37 posto Požežana bi svoj glasdalo HDZ-u, 21 posto SDP-u dok se na treće mjesto s visokih 14 posto smjestioŽivi zid, MOST-u bi glas dalo 8 posto birača a nezavisnim listama njih 6 postodok su ostali neodlučni.

Napominjemo da za sada još nisu definitivno poznati nitikandidati za gradonačelnika a tako ni liste. Za očekivati je da će, kadakandidati i liste budu javno obznanjene, doći do određenih promjena postotnihodnosa potpore a tako i u samom tijeku kampanje.

Na 034 Portalu ćemo, čim stranke i pojedinci potvrdekandidature, postaviti anketu u kojoj ćete moći izraziti svoj stav o službenimkandidatima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI