Političke igre u požeškom vatrogastvu

Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega
(FOTO: Lidija Galić)

07.12.2016. | A.M.
Pregleda: 11015

Kako smo već do sada pisali u članku pod naslovom: "Požeško vatrogastvo ima novog zaposlenika", priča je dobila nastavak.

Od našeg izvora, koji je zbog vlastite sigurnosti želioostati anoniman, doznajemo da se politika uvukla u svaki segment te dobrovoljneorganizacije.

Da podsjetimo, predsjednik Vatrogasne zajednice grada PožegeŠimun Miletić je bez odluke predsjedništva zajednice i van okvira financijskogplana, samoinicijativno raspisao natječaj za radno mjestoknjigovodstveno-administrativnog referenta, preslikavajući uvjete radnog mjestaiz životopisa supruge tajnika ureda gradonačelnika M.P..


Po pristiglimzamolbama, iako je već pao odabir, imenovao je tročlano povjerenstvo na čelu sazapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Zdenkom Mautnerom čiji je šef upravoS.P., tajnik ureda gradonačelnika i suprug zaposlene.


Politička kombinacija

Doznajemo da je čitava operacija isplanirana od četvoricesudionika Šimuna Miletića, Slavena Paponje, Zdenka Mautnera i VedranaNeferovića.

Naime, samo nekoliko tjedana prije raspisivanja natječajaVatrogasne zajednice grada Požege, unuka predsjednika iste, Z.B. zapošljava seu požeškom Komunalcu pa je time Miletić bio u obvezi napraviti protuuslugu izaposliti M.P. u Vatrogasnoj zajednici. Zbog nedostatka sredstava za plaćudotične, Neferović obećava Miletiću da će povećati iznos sredstava Vatrogasnojzajednici kako bi mogao zaposliti dotičnu i isplaćivati joj plaću.

Predsjednik povjerenstva za izbor kandidata Zdenko Mautner,zanemarujuću eventualni sukob interesa, predstavlja M.P. kao najboljegkandidata i ciklus se okončava. Rekli bi, ruka ruku mije.

Zapovjednik Zdenko Mautner upisuje studij za upravljanjekriznim situacijama na trošak Javne vatrogasne postrojbe, iako za to radnomjesto nije uvjet, a sve mu to omogućuje predsjednik Upravnog vijeća JVP-aSlaven Paponja, suprug zaposlene sa početka priče.

Doznajemo kako ovo zaposlenje nije prvo u novije vrijemekoje je Miletić odradio po stranačkom nalogu, već da je u servisu vatrogasnihaparata po nalogu Franje Lucića zaposlio osobu s područja Pleternice koja nosiisto prezime kao i Franjo, unatoč odraslim članovima vatrogasne mladeži koja jesvoje djetinjstvo posvetila DVD-u.

Svi navedeni akteri priče su članovi Hrvatskedemokratske zajednice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI