Prijavite se na EU natječaje: Potpora u poljoprivredi može biti čak 100-postotna

Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

31.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 10117

Poduzetnici i obrtnici imaju novu priliku za povući sredstva iz EU fondova. Naime, otvoreno je nekoliko natječaja putem kojih mogu ostvariti potporu za svoj posao.
- Za mala i srednja poduzeća mogućnosti financiranja su za izgradnju novih objekata, rekonstrukciju postojećih, opremanje proizvodnih kapaciteta s novim pogonima, opremom i tehnologijom, ulaganja u inovacije i razvoj proizvoda, nastupe na domaćim i međunarodnim sajmovima i ulaganje u promotivne aktivnosti. Za svaki od raspisanih natječaja postoje uvjeti i udio sufinanciranja, a sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti kod nas u Uredu - rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije.

Poljoprivrednicima se i ovaj puta nudi više mogućnosti,  a u ovom sektoru postoje natječaji gdje se ulaganja sufinanciraju čak u 100-postotnom iznosu.
- Poljoprivrednici mogu kandidirati za sredstva za izgradnju novih i rekonstrukciju već postojećih objekata, ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju, priključke, u jednogodišnje i višegodišnje nasade,  sustave navodnjavanja, kupnju opreme za proizvodnju i preradu voća i povrća - pojasnio je Šostar dodajući da je minimalna potpora u poljoprivredi 50 posto. Može biti i veća, a sve ovisi o tome na kojem se području poljoprivrednik nalazi, je li ekološki proizvođač i je li riječ o mladom poljoprivredniku. Za svaki od navedenih čimbenika moguće je ostvariti dodatnih 20 posto sredstava.

Gradonačelnik Vedran Neferović pozvao je obrtnike, poljoprivrednike i sve zainteresirane za razvoj poduzetništva u gradu Požegi na suradnju s Gradom i EU odjelom.


- Naš Upravni odjel spreman je pružiti svu pomoć kako bi vam se olakšalo povlačenje sredstava te se stvorile mogućnosti zapošljavanja - poručio je gradonačelnik.
Ističe da u Gradu postoje već spremni projekti za koje se planira povući europski novac.


- To je prvenstveno rješenje Poduzetničkog inkubatora u Industrijskoj ulici za koji mogućnost prijave i kandidiranja očekujemo krajem srpnja. Tu je i Gradski muzej gdje očekujemo mogućnost ponovne prijave na natječaj te drugi projekti koje planiramo u ovoj i idućoj godini – rekao je gradonačelnik Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI