Mala tržnica seli u Mlinsku, Pleternica dobiva novi trg

Mjesto gdje će biti nova pleternička tržnica
(FOTO: Anđelko Banović)

16.04.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11415

Mala tržnica na Trgu Zrinskih i Frankopana, odmah pored Orljave u Pleternici, preselit će se na drugu lokaciju u nekoliko stotina metara udaljenu Mlinsku ulicu. Grad je već otkupio parcelu za tu svrhu.

Ovu informaciju potvrdila nam je gradonačelnica Antonija Jozić.

- Naravno, prije toga moramo napraviti projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu. Bit će to tržnica po svim propisanim standardima veličine kakva Pleternicu zadovoljava. Iza tržnice će biti parkirališni prostor za one koji dovoze robu, ali i za kupce - rekla je gradonačelnica Jozić.


Preseljenjem tržnice oslobodit će se prostor iza benzinske postaje do rijeke Orljave, a taj će prostor, prema planovima gradske vlasti, biti preuređen u novi gradski trg.


- Pleternica trenutačno ima Trg Zrinskih i Frankopana, koji je u biti ulica. Ovo će biti središnji gradski trg. U njegovoj neposrednoj blizini nalazit će se multimedijalna dvorana za koju već imamo građevinsku dozvolu i nova srednja škola za koju smo nekidan također dobili građevinsku dozvolu, velik prostor s parkiralištem i pristupom sportskim terenima. Bit će to lijepo mjesto u gradu s pješačkom zonom - najavljuje gradonačelnica.

Za ovu godinu u planu je projekt nove tržnice koji će Grad kandidirati za program ruralnog razvoja, a paralelno s tim projektom radit će se na izradi projektne dokumentacije za novi trg.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI