Uređuje se šetnica uz Orljavu: Staza će imati klupe i rasvjetu

Danas kreće popločavanje staze
(FOTO: Mario Nakić)

24.09.2013. | L. Galić/M. Pandžić
Pregleda: 8418

Grad Požega krenuo je s realizacijom šetnice na nasipu između Orljave i Sportsko-rekreacijskog centra.

Popločena staza, javna rasvjeta i klupe

- Grad mora riješiti šetnicu, odlučili smo to učiniti na potezu između mostova u Orljavskoj i Primorskoj ulici. Uz popločenu stazu bit će postavljena javna rasvjeta i klupe. Radovi su počeli prošloga tjedna, međutim vremenski uvjeti su ih nakratko prekinuli. Danas počinje postavljanje ploča i ja se nadam da će Požežani uskoro moći uživati u novoj šetnici - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


Sugrađani, koji često koriste ovaj nasip za šetnju ili vožnju biciklom ne kriju svoje zadovoljstvo najavom uređenja šetnice, a vlasnici pasa apeliraju na gradsku vlast da dozvoli i šetnju pasa.


Što kažu sugrađani

- Ovo je jako dobra ideja jer mnogo ljudi koristi ovaj nasip za razne aktivnosti. Bilo bi dobro da bude što manje betona te da se napravi lijepa stazica s obje strane. Također, bilo bi dobro se makne ovaj znak za zabranu šetnje pasa, zašto bi se zabranjivalo šetati pse po nasipu? – rekla nam je Tanja Kokotović.

- Lijepa ideja, samo bi se trebala napraviti i šetnica za pse. Cijela moja obitelj koristi nasip za aktivnosti, evo upravo sada mi se kćer šeta po nasipu. Nadam se da će lijepo urediti - dodaje Jasenka Lešić.

- S obzirom da sam ljubitelj biciklizma i dio svog vremena provodim na biciklu. Trenutačno ne mogu koristiti nasip jer je previše "drndavo" pa se iskreno nadam da će uskoro urediti stazu koju ću moći koristiti – kaže Jozo Zelenika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI