Na Neferovićev zahtjev vodstvo Slavonije podnijelo ostavke

Mitar Obradović i Natalija Mataić
(FOTO: Mario Nakić)

03.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14099

"Promjenom gradske vlasti, uprava kluba gubi potporu gradonačelnika koji zahtijeva od predsjednika Izvršnog odbora Mitra Obradovića da kompletan izvršni odbor s njim na čelu napusti klub. Sa željom da to ne bude zapreka daljnjem funkcioniranju kluba, na jučerašnjoj sjednici svi članovi Izvršnog odbora podnijeli su neopozive ostavke", stoji u priopćenju Izvršnog odbora Športskog nogometnog kluba "Slavonija" Požega, koje je na današnjoj konferenciji za medije pročitala dosadašnja potpredsjednica Natalija Mataić.

Osvojili naslove i uredili stadion

Dosadašnji predsjednik Mitar Obradović i njegova zamjenica Mataić podsjetili su na uspjehe koje je Slavonija ostvarila tijekom njihovog vodstva u zadnje dvije godine. Klub je igrao u 1. županijskoj nogometnoj ligi, da bi pretprošle sezone osvojio naslov prvaka i pobijedio u kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u viši rang. Prošle je sezone postao uvjerljivi prvak 3. HNL - istok i osvojio Županijski nogometni kup Požeško-slavonske županije. Osim seniorskih uspjeha, ostvareni su i zavidni rezultati u mlađim kategorijama. Podsjetili su i na nedavne radove na uređenju požeškog stadiona, a u svemu su, prema njihovim riječima, uživali potporu Grada Požege.


- Do danas je na stadionu Slavonije uređena tribina, fasada tribine, postavljene su sjedalice, digitalni semafor, nove kućice za igrače i delegata, drenaža ispred golova, aluminijski golovi, uređen je travnjak, klupske prostorije i drugo - istaknula je Mataić.


Obradović je ustvrdio kako je unatoč ostavci u Izvršnom odboru on i dalje službeni predsjednik kluba i nema kome predati dokumentaciju s obzirom da još nije održana sjednica Skupštine. Izrazio je svoju nadu da će netko sazvati sjednicu kako bi se formirala nova uprava i kako bi klub mogao nastaviti funkcionirati.

Neferović: Klub ima preko 100.000 kuna nepodmirenih dugovanja

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović u razgovoru za 034portal potvrdio nam je da je zatražio ostavke članova Izvršnog odbora ŠNK Slavonija.

- Niti jedna sportska udruga koja ima nerazriješene situacije, a Slavonija ima i jednu aktualnu prijavu HNS-u zbog prvenstvene utakmice, ne može očekivati potporu gradonačelnika koji dolazi iz sporta. Smatram da dio tih ljudi nema veze sa sportom, oni su tu zalutali - rekao je Neferović.

Gradonačelnik ističe i neriješena dugovanja te financijsku situaciju kluba kao jedan od razloga zašto je zatražio njihove ostavke.

- U pregledu financijskog stanja na dan 11. lipnja stoji da klub mjesečno prima redovitu potporu od 7.800 kuna za rad prve ekipe, čiji mjesečni troškovi iznose oko 60.000 kuna. Završetkom sezone 2012./13. ostalo je 46.500 kuna nepodmirenih obaveza prema igračima, domaru i spremačici. Tu je i nepodmireni dug prema sucima mlađih kategorija oko 20.000 kuna, zatim aktiviran je minus na računu kluba oko 30.000 kuna, druge nepodmirene obveze iznose oko 5.000 kuna. Da bi klub okončao sezonu i krenuo u novu s nulom, ima za podmiriti oko 110.000 kuna, a tu je još i dug prema jednoj tvrtki od 30.000 kuna. Također, znam da neki računi tek trebaju stići na naplatu. Ako je to bila ta "potpora" Grada Požege o kojoj oni pričaju, onda nemam komentara - odgovorio je Neferović dodavši kako će nastojati u dogovoru s još uvijek aktualnom upravom kluba da se što prije održi nova skupština.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI