Auti zarobljeni na cestama, najteže kod Kutjeva, Kaptola i Čaglina

Kamion s ralicom sletio je s ceste u Grabarju
(FOTO: Čitatelj)

08.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16673

19:30 - Doznajemo kako ralica konačno ide cestom Kutjevo - Vetovo. Zbog nanosa snijega ta je dionica zatvorena za promet, a cestom Vetovo - Kaptol vozi se otežano. Dežurne ekipe Hrvatskih cesta su na terenu i pokušavaju probiti nanose, javljaju iz Županijskog centra 112.

18:15

Čitatelji javljaju: cesta Velika - Kaptol - Vetovo - Kutjevo nije preporučljiva za promet jer je totalno zametena. Nanosi snijega viši su od jednog metra, ralica je prošla ali nije napravila dovoljno prostora da se dva automobila mogu mimoići. Cesta Pleternica - Kutjevo također je teško prohodna. U samom Kutjevu je opasno jer se stvorio led na gotovo svim cestama, ulica Vinkomir teško prohodna. Ralica ne prolazi dovoljno često. Cestom Kutjevo - Bektež, prema dojavi čitatelja, ralica uopće nije prošla.


17:50


Sve više je zastoja na prometnicama diljem županije. Javili su nam se čitatelji koji tvrde da od 16 sati čekaju na cesti jer ne mogu proći između Kutjeva i Vetova. "Ovdje je preko 10 automobila zakrčeno, ne možemo nikamo. Ljudi su ogorčeni, traže ostavke nadležnih. Zvali smo Centar 112 prije sat vremena, rekli su da će obavijestiti zimsku službu da dođe, ali još uvijek nitko nije došao. Ralica ovuda ne prolazi, kao da namjerno zapostavljaju Kutjevo" - ispričao nam je Predrag Livak koji se nalazi u blokiranoj koloni.

U Centru 112 doznajemo da je slična situacija na cijelom kaptolačkom, kutjevačkom i čaglinskom području, gdje je dosta cesta neprohodno. "Službe su obaviještene i raspoređene po terenu, ralice prolaze redovito, ali problem je što na tom dijelu 10 minuta nakon ralice vjetar već ponovno nanese snijeg na cestu. Imali smo slučaj da Hitna pomoć nije mogla tri sata proći", rekli su nam u Centru 112.

Doznajemo i kako je dio brestovačke i veličke općine poslijepodne ostao bez opskrbe električnom strujom. Taj je problem do 17,30 sati većim dijelom riješen pa su bez struje sada još samo stanovnici Nježića i Smoljanovaca.

14:04

Zbog snijega koji ne prestaje padati promet je otežan na skoro svim cestama u Požeško-slavonskoj županiji. Zimske službe rade i ralice su na terenu i prema informacijama iz Županijskog centra 112, sve su ceste ipak prohodne.

Još jutros su iz ŽC 112 javili o proglašenju zimskih uvjeta na cestama i o zabrani prometovanja za kamione na cestama Pakrac - Lipik, Pakrac - Ruševo, Krndija - Dilj i Kutjevo - Orahovica. Za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Prijepodne je bila zatvorena cesta između Pakraca i Požege zbog šlepera koji se preprečio kod Glavice, ali oko 13 sati problem je riješen pa je promet opet koliko-toliko normaliziran.

Doznajemo kako velikih problema ima i na istoku županije. Na cesti Pleternica - Kutjevo oko podneva bilo je 20-ak centimetara snijega, do Grabarja se nije moglo proći, a tamo je sletio i jedan kamion s ralicom. Čitatelj nam je poslao fotografije uz komentar: "Ovo se ne bi dogodilo da su nam uz novi asfalt nasuli bankine!".





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI