HNS predlaže Gotovinu za počasnoga građanina Pakraca

Ante Gotovina
(FOTO: PIXSELL)

26.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9437

Pakračka podružnica Hrvatske narodne stranke predložit će Gradskom vijeću da proglasi generala Antu Gotovinu za počasnog građanina Pakraca. Kako predsjednik pakračkog HNS-a Miroslav Kolar navodi u priopćenju, Gotovina je zaslužio ovu titulu zbog osobitih zasluga u pobjedničkom Domovinskom ratu te za upornost i nepokolebljivost u dobivenoj pravnoj bivci pred haškim sudom, gdje su obranjene sve vrijednosti Domovinskog rata bitne za budućnost Hrvatske.

"Vjerujemo da će ovaj naš prijedlog podržati i sve ostale stranke koje sudjeluju u Gradskom vijeću Grada Pakraca pa tako i HDZ na čelu s gradonačelnikom mr. Davorom Huškom koji su prije nekoliko godina, dok je na snazi bila politika „locirati, identificirati, uhititi i transferirati“, odbili prijedlog da se počasnim građaninom proglasi nevino zatočeni general Ante Gotovina", dodaje Kolar.

Zatražili smo odgovor Davora Huške, gradonačelnika Pakraca i predsjednika pakračkog HDZ-a.


- Ante Gotovina je za mene velik čovjek s ogromnim zaslugama za hrvatsku državnost i slobodu. Zaslužuje sve nagrade i titule na nacionalnoj razini. Ali za počasne građane grada Pakraca inače biramo samo one koji su se svojim aktivnostima istaknuli isključivo na pakračkom području. Gotovina se tijekom rata nije dugo zadržao na pakračkom bojištu, kažu da je jednom bio, ali ja ga nisam vidio. Za razliku od generala Mladena Markača, koji je proveo dosta vremena u Pakracu i zato je Markač dobio titulu počasnog građanina našega grada, a Gotovina ne - objasnio je Huška.


Na pitanje hoće li ovoga puta ipak podržati prijedlog HNS-a, gradonačelnik je odgovorio kako to još ne može reći jer HDZ nema apsolutnu većinu u Gradskom vijeću te će prvo morati razgovarati s predstavnicima drugih stranaka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI