Za pleternički razred prijavilo se samo 8 kandidata

Gimnazija Požega
(FOTO: Mario Nakić)

05.07.2012. | D. Katić/M. Nakić
Pregleda: 11006

Završen je prvi krug upisa u srednje škole. Na području naše županije odaziv u svim školama bio je prilično dobar, i to za gotovo sve smjerove. Iznimka je samo novo, dislocirano odjeljenje požeške Gimnazije u Pleternici, za koje se na prvom upisnom roku prijavilo samo 8 kandidata. Odjeljenje bi prema planu trebalo popuniti 28 učenika.

Usprkos ovako katastrofalnom odazivu Pleterničana, ravnatelj Pavle Bucić ne gubi nadu.

Ravnatelj i dožupan optimisti


- Vjerujem da će se odjeljenje popuniti na drugom upisnom roku. Ukoliko se to ne dogodi, osnivač će naći rješenje - komentirao je ravnatelj, naglasivši kako je bez obzira na takav rezultat u Pleternici generalno zadovoljan odazivom kandidata jer u svim požeškim odjeljenjima iskazan je dobar odaziv.


S obzirom da je Požeško-slavonska županija osnivač požeške Gimnazije, upitali smo dožupana Ferdinanda Trohu također za komentar.

- Ne bih još unaprijed ništa zaključivao. Znam da ima dosta djece koji iz naše županije pohađaju srednje škole u Daruvaru, Slavonskom Brodu i u drugim gradovima, pa tako mislim da bi se moglo dogoditi da se na drugom roku kod nas prijave kandidati iz drugih županija. Vjerujem da će se odjeljenje na kraju popuniti - optimističan je Troha.

Najveći interes za Tehničku školu

Unutar Požeško-slavonske županije raspisana su 1.172 mjesta za razredna odjeljenja u Požegi, Pakracu i Pleternici. Najviše učenika privukla je Tehnička škola Požega, koja je ujedno dobila i najviše prijava za jedno razredno odjeljenje. Među četverogodišnjim programima primila je 92 prijave za razredno odjeljenje tehničara za mehatroniku, a za trogodišnje 49 prijava za zanimanje automehaničara.

- Zadovoljni smo odazivom, ukupno imamo 155 prijava učenika za četverogodišnje programe u koje primamo 140 učenika, te 86 prijava za trogodišnje programe u koje primamo 84 učenika. Učenici su imali mogućnosti prijaviti se na 3 različita zanimanja, rekao nam je Vedran Neferović, ravnatelj Tehničke škole Požega.

- Ove godine uveli smo novo razredno odjeljenje tehničara za elektroenergetiku koje je kao svoje potencijalno zanimanje odabralo 86 budućih srednjoškolaca, dodaje Neferović.

Popularna zanimanja konobar i kuhar

Uz dva 1. razreda ekonomista, Ekonomska škola Požega imat će po jedan razred komercijalista, hotelijera i prodavača, a Glazbena gimnazija je uz pripremni razred upisala jedan razred srednje škole.

Srednja škola Pakrac također je u 1. upisnom roku uspjela popuniti većinu svojih kvota, a najveći interes je bio za jedan razred opće gimnazije te za dva razreda medicinskih sestara.

Najveći interes na Obrtničkoj školi učenici su pokazali za zanimanja konobara i kuhara na koja je prijavljeno 70-ak učenika za 14 slobodnih mjesta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI