Aladrović: Ministar Ostojić osuđuje bez argumenata

Župan s ravnateljima zdravstvenih ustanova
(FOTO: Mario Nakić)

01.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8993

"Nisam iznenađen kada ministar dođe u jednu županiju i onda s gradonačelnikom jednoga grada razgovara o stanju zdravstva u županiji. To je prvenstveno uvreda ljudima koji vode zdravstvene ustanove, a ne nama u Županiji. Ne iznenađuje me niti izjava da je stanje bilo bolje za vrijeme dok je netko drugi bio župan. Ali iznenađuje me što ministar donosi zaključke i osuđuje bez argumenata", rekao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović na današnjoj konferenciji za medije u povodu nedavne izjave ministra zdravlja RH o stanju u zdravstvenim ustanovama u Požeško-slavonskoj županiji.

Podsjetimo, ministar Rajko Ostojić rekao je, prema pisanju Večernjeg lista, kako se ravnatelji nekih ustanova ponašaju "kao pijani milijarderi" koristeći decentralizirana sredstva nenamjenski i iracionalno. Kao pozitivan primjer naveo je Opću županijsku bolnicu Požega, a kao negativne primjere spomenuo je Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i Opću županijsku bolnicu Pakrac te je najavio smjenu ravnatelja pakračke bolnice.

"Neutemeljene izjave ministra"


- Sve naše zdravstvene ustanove osim Doma zdravlja od 2009. godine bilježe rast prihoda nad rashodima. Nije istina da se decentralizirana sredstva nenamjenski troše, to je još jedna neutemeljena izjava ministra. Istina je da imamo dug za decentralizirana sredstva, ali on je stvoren 2006. godine, pa sami zaključite od koga je naslijeđen. Mene zanima, kada ministar bude provodio najavljenu smjenu ravnatelja u pakračkoj bolnici, kako će to argumentirati - dodaje župan Aladrović kojemu su se na konferenciji pridružili ravnatelji zdravstvenih ustanova u našoj županiji.


Marijanović: Od veljače tražim sastanak s predstavnicima Ministarstva

Ivan Marijanović, prozvani ravnatelj OŽB Pakrac, priložio je novinarima podatke iz financijskih izvještaja koji pokazuju ostvareni višak prihoda te smanjenje dospjelih obveza tijekom zadnje tri godine u njegovoj bolnici. Marijanović kaže da je ministar mogao bilo kad zatražiti podatke, bilo iz bolnice, Fine ili Županije.

- Naknade šteta po sudskim procesima u bolnici nije bilo od 2009. godine. Zanimljivo je da nam je Ministarstvo zdravlja stopiralo projekte ukupne vrijednosti oko 12 milijuna kuna. Među njima je novi CT uređaj koji nam je prijeko potreban, kao i ultrazvučni aparat. Još početkom veljače uputio sam zahtjev za sastanak s ministrom ili nekim od njegovih zamjenika i pomoćnika. Nije mi stigao nikakav odgovor - rekao je Marijanović.

Puljašić: Problemi u Domu zdravlja sežu od 2003. godine

Darko Puljašić, također prozvani ravnatelj Doma zdravlja, ustvrdio je kako domovi zdravlja diljem zemlje imaju probleme još od 2003. godine i preustroja financiranja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI