Hrvatske vode ulažu 100 mil. kuna u Pakrac

Radovi na Šumetlici
(FOTO: Mario Barać)

23.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8911

"Drago mi je što se stvari konkretiziraju, to nije više priča. Veći dio naših zamolbi, prijedloga i projekata upućenih Hrvatskim vodama prihvaćen je i ove godine kreće realizacija", rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca nakon sastanka s predstavnicima Hrvatskih voda na temu državnih ulaganja u vodnu infrastrukturu na pakračkom i lipičkom području.

- Projekt izgradnje brane Šumetlica dobio je 5 milijuna kuna za dovršenje zaobilaznice te za početak radova na samoj brani. Predviđamo da će ukupno radovi trajati dvije godine, a to će riješiti dugotrajni problem vodoopskrbe cijeloga kraja. Drago nam je da je naša Pakračanka u Ministarstvu graditeljstva dobila taj posao te nam je potvrđeno da će se radovi nastaviti. Projekt u potpunosti financiraju Hrvatske vode, a mi smo ga oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 265.000 kuna - rekao je Huška.

Gradonačelnik je naveo i odobrena 3 milijuna kuna za različite manje projekte na tom području. Prvenstveno radi se o vodoopskrbi za 11 naselja, među kojima su Toranj, Ploštine i Batinjane, za koje se priprema projektna dokumentacija, a nagodinu će krenuti radovi na vodovodnoj mreži. Radi se i na vodovodnom i kanalizacijskom sustavu za Badljevinu i Omanovac.


Osim projekata na brani, vodoopskrbi i kanalizaciji, Grad Pakrac je s Hrvatskim vodama dogovorio i obnovu dotrajalog cjevovoda od izvora Šumetlice do grada Pakraca.


- Taj je cjevovod izrađen od azbesta i oštećen je u ratu. Zbog toga uvijek gubimo dosta vode, on će biti izmijenjen. Radovi su vrijedni oko 6 do 7 milijuna kuna, i to će financirati Hrvatske vode. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni dogovorenim - ustvrdio je gradonačelnik Huška.

Uz postojeće projekte, sve ukupno će Hrvatske vode tijekom ove i iduće godine, prema ovim planovima, u pakračko područje uložiti oko 100 milijuna kuna. No, to nije sve. Huška kaže kako gradovi Pakrac i Lipik već pripremaju potrebnu dokumentaciju kako bi nagodinu, odmah po ulasku Hrvatske u Europsku uniju, mogli kandidirati projekt obnove kompletnog magistralnog cjevovoda Pakrac - Lipik, kojim će obnoviti postojeći kanalizacijski sustav i proširiti ga na naselja koja ga još nemaju.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI