S natjecanja u powerliftingu Požežani donijeli osam zlatnih medalja

PLK Body art
(FOTO: R.M.)

25.09.2017. | R. Međugorac
Pregleda: 5431

Drugi po redu Rujanski rat održan je u subotu, 23.9.2017. Rujanski rat je natjecanje u powerliftingu i bench press-u. Powerlifting klub Body Art iz Požege imao je pet natjecatelja, a kući su se vraćatili s osam zlata, jednim srebrom i jednom broncom.

U powerlifting kategoriji (tri discipline: čučanj, bench press i mrtvo dizanje) ostvarili su sljedeće plasmane:

-Patricia Januš 1. mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1. mjesto apsolutna kategorija žene Open,
-Emilija Zailac 1. mjesto kat do 84 kg žene Open,
-Ivan Del Vechio 2. mjesto kat do 93 kg kadet i 1. mjesto apsolutna kadeti,
-Antonio Miletić 3. mjesto kat do 74 kg junior.






U bench press kategoriji:

-Patricia Januš 1. mjesto kategorija do 57 kg žene Open i 1. mjesto apsolutna kategorija žene Open,
-Davor Januš 1. mjesto kat do 93 kg Masters II invalid i 1. mjesto apsolutna Masters II invalid




Patricia je dva puta rušila HR rekord u PL kategoriji na bench pressu, prvo je srušila rekord u drugoj seriji i postavila ga na 77 kg, a zatim ga je u trećoj seriji popravila na 79 kg. Nakon što je odradila cijelo natjecanje u powerliftingu i u kategoriji bench press ponovno je odlično dizala i u trećoj seriji postavlja novi HR rekord na 80,5 kg. Odlični liftovi za njenu težinsku kategoriju do 57 kg.

Emilija Zailac prvi puta se natjecala u PL i odlično je odradila svoje liftove. Kući se zasluženo vratila sa svojim prvim zlatom.

"Ivan je bio vrlo dobar, liftovi su mu bili nešto manji nego na prošlom natjecanju, zbog 6 kg manje tjelesne težine. Bio je bolestan neposredno pred natjecanje, ali i dalje je bio u borbi za prvo mjesto. Na kraju je osvojio 2. mjesto u kategoriji, ali i 1. u apsolutnoj kategoriji kadeti jer je imao bolji omjer podignute težine i tjelesne težine što daje više bodova bitnih za apsolutnu kategoriju. Antonio je naišao na jaku (doslovno) konkurenciju i više od 3. mjesta nije išlo. Davor je popravio svoj osobni rekord i vraća se kući s pobjedom. Iako je bio naporan vikend, svi smo zadovoljni vraćamo iz Šibenika. Sada odmor, a zatim pripreme za 12 mjesec i državno u Virovitici", rekao je trener PLK Body Art, Robert Međugorac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI