Čistačice moraju ribati Mercedes Bosiljka Stanića

Ilustracija
(FOTO: 034 portal)

04.07.2017. | M.M./24sata.hr
Pregleda: 13119

Poznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i - peračice automobila piše 24sata.hr, a mi se iskreno nadamo da ovakvo stanje nije i u "Boso" trgovinama u Požegi.

Proteklog četvrtka snimljene su u 5.50 sati kako u dvorištu Bosina diskonta Genscher u Vinkovcima revno peru gazdin Mercedes.

- Pa nije to samo taj dan. Peru one njega gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad su to te dvije radnice, nekad netko drugi. Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene - kažu stanovnici toga dijela Vinkovaca čiji domovi gledaju prema dvorištu velikog Bosina kompleksa, u kojemu su diskont, sala za svatove i restoran.






Tegle kante i ribaju

Upravo u tom kompleksu nalazi se uprava tvrtke Boso i tu direktor dolazi svakoga dana na posao svojim Mercedesom.

- Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra - potvrdila je jedna od radnica iz brojnih Bosinih trgovina koja je, dakako, željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom "plaća” svaki kontakt s novinarima.

U telefonskom razgovoru Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio ovu priču navodi 24sata.hr.

- Ne znam što se događa nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi, pa ćemo vam odgovoriti - rekao je kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Uprava kaže - to im je posao

- Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher, nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta - odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit.

Radnica pobijedila Bosu: Sud naložio da je vrate na posao

Stanić je dao otkaz Ivanki Dujmić dok je bila na bolovanju, a ona je javno upozorila na maltretiranje i mobing gazde Bose. Hrabra žena je tužila moćnog šefa i dobila presudu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI