Tomašević: ¨Slavonija i naša županija imaju kapacitete i mogućnosti te ćemo uz ovakvu potporu podići životni standard¨

Sjednica Vlade Republike Hrvatske u Požegi
(FOTO: M.M.)

03.07.2017. | M.M.
Pregleda: 12564

Po završetku prvoga dijela sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se danas održava u Požegi premijer Plenković, predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko - kninski župan Goran Pauk te domaćin župan požeško – slavonski Alojz Tomašević ukratko su obrazložili današnju sjednicu.







"Cilj ove Vlade je da u jednoj sustavnoj i partnerskoj suradnji popunimo jednu prazninu koju smo uočili u proteklim godinama, a to je nedovoljna koordinacija djelovanja između središnje razine vlasti i županija.


Pratit će se mandati izabranih župana, županijskih skupština, načelnika, gradonačelnika i samih vijeća s mandatom ove vlade. To nam nameće obavezu da sve one strateške i razvojne teme zajednički raspravimo i pokušamo postići što širi politički konsenzus kako bi omogućili rješavanje ključnih pitanja odnosno gospodarski rast i razvoj, društvena solidarnost i ravnomjerni razvoj Hrvatske i zato su glavne teme današnjeg sastanka bile nova strategija regionalnog razvoja i fiskalna decentralizacija" - rekao je premijer Plenković




"Sam slijed od 19.prosinca prošle godine do sada pokazuje kako nisu samo puste priče već da se intenzivno radi i na državnoj razini kao i na županijskoj te gradskoj. Tema strategije regionalnog razvoja je nešto na što smo mi u županijama ovisni s obzirom na to da smo da smo po zakonu obvezni imati svoje strategije ovo je ono što smo čekali.

Fiskalna decentralizacija odnosno izmjena zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave kojega mi kao Zajednica županija podržavamo u svim svojim bitnim načelima, a jedno od bitnih načela je da se s ovim prijedlogom zakona jako pojednostavljuje model financiranja jedinica lokalne i područne samouprave." - rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko - kninski župan Goran Pauk




"Meni je pripala čast da budem domaćin ovako važnom sastanku u ime stanovnika požeško – slavonske županije, a na određen način i beneficija jer imati mogućnost na jednom mjestu biti sa svim ministrima Hrvatske Vlade i županima te razgovarati o svim temama nešto je što je dobra poruka da niti županija požeško – slavonska niti Slavonija nije zaboravljena jer dolazak Vlade Republike Hrvatske daje jasan znak i smjer da potpora Hrvatske Vlade neće izostati.

Slavonija i naša županija ima kapacitete i mogućnosti te uz ovakvu potporu, razmišljanje i procedure koje će pojednostaviti sve podići ćemo životni standard te zajednički probati zaustaviti bijelu kugu u Slavoniji te ju podići na razinu kakva joj pripada u Hrvatskoj pa i u Europi." - zaključio je Alojz Tomašević
























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI