Dvije utakmice 1. ŽNL pod reflektorima

Kamen Ingrad stadion
(FOTO: Google)

30.03.2017. | M.J.
Pregleda: 11283

Zaista raritetnu situaciju imamo sljedećeg vikenda na terenima 1. ŽNL kada će se dvije od 6 utakmica 13. kola odigrati u večernjim terminima pod reflektorima. Igranje u večernjem terminu već je duži period standard na NK Tim osvježenje na njihovom stadionu Park, od milja zvanom Arena svjetlosti, a od ovoga vikenda Kuzmici se priključuje i Velika gdje će se nakon dugog niza godina odigrati utakmica pod reflektorima.

Krenimo redom, u subotu su na rasporedu dvije utakmice 13. kola, u Lipiku gostuje Kutjevo u možda drugoj najzanimljivijoj utakmici kola. Prije desetak dana ovi su se suparnici sastali u Kutjevu u kup utakmici, a Zeleni su sa velikih 7:1 razbili goste iz Lipika. Naravno da sada od takvog rezultata neće biti ništa, Lipik će ovoga puta biti kompletan, sigurno žele uzvrat za tak poraz, ali i Kutjevo dolazi po bodove nakon sjajne pobjede nad Požegom u prvenstvenom otvaranju sezone.

Nakon njih slijedi prvi dvoboj pod reflektorima ovog kola, i prvi dvoboj po zanimljivosti. Sastaju se dva aktualna prvaka, Tim osvježenje je aktualni pobjednik 1. ŽNL, a Požega jesenski prvak. U proljeće su krenuli potpuno suprotno. Požega je pobjedila u kupu pa izgubila u prvom kolu prvenstva, a Kuzmičani obrnuto. Pobjeda u Buku sigurno im je dala dozu samopouzdanja i sigruno će vrlo motivirani krenuti u ovaj susret, eventualnom pobjedom bi sigurno dobrano zakuhali prvenstvo i u ovom gornjem dijelu gdje se vodi borba za naslov prvaka. Požežani dolaze uzdrmani, zaboravili su kako je gubiti, a sigurno je na njima i pritisak pred ovu utakmicu jer su već praktično proglašeni prvacima, a sada bi se eventualnim porazom sve potpuno zakuhalo.


Slaven će nakon uvjerljivog poraza u Lipiku na svom terenu dočekati nešto oslabljeni Jakšić koji je isto tako u prvom kolu doživio poraz. Iako ljestvica nudi određenu sigurnost gostima, novi poraz bi ih sasvim sigurno stavio u dosta nezgodnu situaciju i iz potpunog mira doveo u borbu za ostanak. Isto vrijedi i za Gračane koji su u još gorem položaju, njima je pobjeda u ovom dvoboju veliki imperativ, a sa da eventualna 3 boda bi si kupili popriličnu dozu mira. Možemo reći da je i jednima i drugima ova utakmica velika prilika da se izvuku u puno mirnije vode. S obzirom na izostanke kod gostiju, te činjenicu da Slaven na "Megdanu" teško gubi bodove čini se da su igrači trenera Čengića blagi favorit, no sigurno da će morati biti na jako visokoj razini u ovom dvoboju.


Još jedna jako važna, možda i presudna utakmica igrat će se u nedjelju u Mihaljevcima. Uz dugogodišnji lokalni rivalitet, susret Croatije i Sloge ovoga puta nosi stvarno ogroman rezultatski pritisak i jednima i drugima. Nakon onoga što je Dinamo prezentirao u Trenkovu jasno je da će oni skupiti dosta bodova ovog proljeća, tako da igrači Croatije i Sloge imaju pred sobom težak zadatak skupiti ih barem jednako kao Vidovčani. Susret u Mihaljevcima bit će zanimljiv i iz kuta pojačanja, naime tokom zime i jednima i drugima najjača pojačanja su igrači iz onoga drugog kluba. Dugogodišnji napadač Croatije Bradić je prešao u Slogu, a u kontra smjeru je otišao mladi Zaler. Obojica su poentirali u prvom kolu, pa će to biti i njihov dvoboj. Još je tu nekoliko igrača koji su igrali u oba kluba, pa se sigurno odlično poznaju. Domaći teren je blaga prednost Croatiji, no sasvim sigurno će uz teren biti jako puno i navijača Sloge.

Dinamo će na svom terenu u Vidovcima ugostiti momčad BSK Buka. Tokom zime Dinamo se pojačao, BSK objektivno oslabio odlaskom Franjića i Hela, no i dalje je BSK jako dobra momčad. S obzirom na stanje na ljestvici reklo bi se da su gosti u ulozi favorita, no ipak Dinamo je puno motiviraniji, bodovi im trebaju kao suho zlato, sigurno će svim silama pokušati doći do pobjede dok Bučani za sada mogu biti opušteni. No s obzirom na raspored koji imaju pred sobom, uz još kiks ili dva mogli bi brzo skliznuti prema donjem dijelu ljestvice, tako da im definitivno nije preporučljivo da igraju pretjerano opušteno. Dinamo svakako ulazi u ovaj susret u ulozi favorita, no da ih Bučani mogu iznenaditi i dodatno im pogoršati situaciju nije uopće sporno ako će gosti biti na pravoj razini.

I posljednji susret odigrati će se na stadonu u Velikoj, nakon dugog niza godina pod reflektorima. Čast da sa druge strane Papuku stoji u toj po mnogočemu povijesnoj utakmici imati će Kaptol. Ta činjenica gotovo jamči odličan nogomet u sjajnom, prvoligaškom ambijentu. I jedni i drugi su orjentirani na napad, u ovoj situaciji će sigurno i jedni i drugi biti silno motivirani. Ovisno o utakmici u Kuzmici, u slučaju da Požega ne osvoji sva 3 boda Kaptol će imati ogromnu priliku potpuno se vratiti u igru za naslov prvaka, dok Papuku bodovi i nakon slavlja u Jakšiću trebaju da se što prije riješe svih briga oko ostanka.

Zaista jako zanimljiv program u 1. ŽNL ovog vikenda, i jedinstvena prilika ljubiteljima nogometa da pogledaju čak 4 utakmice u jednom vikendu. Sigurno je raritet da se u 5. stupnju natjecanja 33% utakmica igra pod reflektorima!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI