HDZ-u 9, SDP-u 4 mandata u Gradskom vijeću

Rejting političkih stranaka i nezavisnih pojedinaca u Požegi
(FOTO: A.M.)

29.03.2017. | A.M.
Pregleda: 17580

U najnovijoj anketi održanoj na našem portalu do sada je glasalo1390 čitatelja. HDZ nema razloga za zabrinutost i čini se da na ugled stranke udruštvu nije previše utjecalo unutarstranačko prepucavanje oko kandidata zagradonačelnika Požege.

S 578 glasova ili 41 posto HDZ je vodeća stranka u našemgradu, na drugom mjestu s 227 glasova ili 16 posto smjestio se ovdašnji SDP, natrećem mjestu po prvi puta do sada našao se Živi Zid s 13 posto potpore, dok jeMOST na četvrtom s 12 posto potpore. Nezavisni kandidat Miro Rašić osvaja 7posto, Nino Smolčić 6 posto, HSP-AS bilježi potporu od 2 posto dok se na samomzačelju s 1 posto potpore nalazi požeški HSS.




Gradsko vijeće Grada Požege broji 21 vijećnika tako da jevladajućoj garnituri potrebno 11 ruku kako bi nesmetano mogla provoditi svojeodluke. Pretvoreno u mandate Gradskog vijeća uz mogućnost manjih odstupanja asudeći po anketi Gradsko vijeće bi moglo izgledati na slijedeći način:


- HDZ – 9 vijećnika

- SDP – 4 vijećnika

- Živi zid – 3 vijećnika

- MOST – 3 vijećnika

- NL Miro Rašić – 1 vijećnik

- NL Nino Smolčić – 1 vijećnik

Za razliku od izbora 2013. godine kada je osvojio osam, HDZbi sada samostalno mogao osvojiti devet mandata, dok je koalicija SDP-HNS-HSUtada imala devet, od toga SDP svojih 7, sada bi taj broj bio značajno manji, svega4 mandata.

Osim na nacionalnoj razini, potpora SDP-ovih birača se jošviše istopila u Požegi što i ne treba previše čuditi ako uzmemo u obzir da jekandidat te stranke ponovno, po tko zna koji put, opet Zdravko Ronko a kako sadastvari stoje mogao bi biti i za četiri godine, ako ne i za osam.



Rezultat HSS-a, HSP-AS-a i ostalih manjih stranaka mogao biostati ozbiljnije ne zamijećen osim u slučajevima gdje bi koalirali s nekim odstranaka ili nezavisnih lista koje prelaze prag.

No, ovo su ipak rezultati jedne ankete i do sada još uvijeknisu poznata imena na listama a tako ni moguće stranačke koalicije, no ubrzo bisve trebalo biti jasno jer do izbora je svega 53 dana.

Anketiranje ćemo nastaviti i dalje čim budu poznati svi kandidati i liste, stoga vas molimo da i dalje pratite naš portal te glasate na anketi kako bi slika stvarnog stanja bila što jasnija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI