Spin za fotelju na štetu građana

Ronko, Jakovina i Milanović
(FOTO: sbonline)

18.08.2016. | 034portal
Pregleda: 12438

Kako piše nacional.hr u uvodu članaka novog tiskanog izdanja, manje od mjesec dana prije održavanja prijevremenihparlamentarnih izbora, u slavonskom SDP-u vlada veliko nezadovoljstvo zbognačina na koji je predsjednik stranke Zoran Milanović riješio situaciju sbivšim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Po riječima jednogvisokopozicioniranog člana stranke, to nezadovoljstvo je toliko da su nekičlanovi odustali od sudjelovanja u predizbornoj kampanji čime se može dovesti upitanje očekivani rezultat Narodne koalicije u 5. izbornoj jedinici, gdje jenositelj liste bivši gradonačelnik Požege i dugogodišnji saborski zastupnikSDP-a Zdravko Ronko.

Izvor iz SDP-a za Nacional je ispričao da središnjicastranke očekuje da lista Narodne koalicije na ovim izborima ostvari puno boljirezultat nego što je to ostvareno u studenom prošle godine, kada je listapredvođena SDP-om osvojila 25,56 posto glasova, što je bilo dovoljno za četirimandata. U SDP-u se nadaju da će na novim izborima osvojiti barem jedan mandatviše, ali zbog loše atmosfere unutar dijela stranke neki od njih smatraju da ćese te želje teško ostvariti – piše portal nacional.hr u uvodu članka.


S obzirom da je za brodski portal sbplus.hr situacijukomentirao predvodnik liste Narodne koalicije u petoj izbornoj jedinici,Zdravko Ronko, koji je rekao da planiraju osvojiti šest mandata, odlučili smoprovjeriti kakvo je stanje na Požeškom terenu kad je u pitanju SDP.


Iako u požeškom SDP-u vlada "omerta", sugovornika koji jehtio komentirati unutarstranačke stvari smo pronašli.

Po njegovim riječima, dobar dio članstva Požeško-slavonskogSDP-a smatra za nastanak još jedne stranke "BM 365" u Požeštini odgovornim upravožupanijskog stranačkog čelnika Zdravka Ronka, jer je ta stranka nastala većinomnezadovoljnim kadrom Ronkove politike.

Osim proizvodnje još jedne stranke na našem području smatra,i da je Požeško-slavonska županija zakinuta na listi Narodne koalicije u V. izbornojjedinici koja broji samo dva predstavnika, i to oboje iz Požege, Ronka na prvomi Martine Vlašiće na zadnjem 14. mjestu.

Sve je to kaže politički spin, kako bi Ronko ponovno, nakonnekoliko uzastopnih mandata, završio u saborskoj fotelji kao jedini SDP-ov predstavnikžupanije, iako pored Požege ima još dobrih kandidata u preostalim gradovima iopćinama Požeško-slavonske županije.

Naš sugovornik smatra kako će rezultat ove koalicijepredvođene Ronkom ostvariti značajno lošiji rezultat nego na prethodnimizborima. Kaže i kako pojavljivanje Milanovića, koji se do sada pred izbore nijepojavljivao u Požegi, govori o tome da je vrh stranke svjestan slabostislavonskog terena i da ih pomalo hvata panika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI