Antifašisti u Škrabutniku položili vijence kod spomenika borcima i žrtvama NOR-a

UABA Požega položila vijence u Škrabutniku kod spomenika žrtava i boraca NOR-a
(FOTO: Mladen Mirković)

04.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 9258

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega jučer su s gostima u Škrabutniku položili vijence povodom obilježavanja godišnjice obnove spomenika borcima i žrtvama NOR-a i sedamdeset pete godišnjice ustanka naroda u Hrvatskoj.

- Evo nas ovdje po šesti puta ispred ovoga spomenika borcima i žrtvama fašističkog terora u selu Škrabutnik. Šestu godinu se okupljamo zahvaljujući našim domaćinima Radović Ruži i Milanu - rekao je Kazimir Semunović





Predsjednica UABA-e Požega Kata Holjevac zahvalila se svima gostima i uzvanicima te najavila kako će održavati sve spomenike kao i do sada.


-Mi ćemo i dalje zajedno s Mićom i Ružom ofarbati ovaj spomenik, obnoviti ga i posjećivati. Nećemo zabraviti ove ovdje ljude i one koji su na groblju. Pamtit ćemo ih i molimo generacije koje dolaze da ih ne zaborave - poručila je Kata







- Prije 75 godina počela je borba za oslobođenje i život kakav su oni sanjali. Može li nam itko danas zamjeriti što nas sve to čini neizmjereno ponosnim. Tim više što živimo u vrijeme kada ponovno neki političari žele omalovažavati antifašističku narodnooslobodilačku borbu i žrtve koje su dane za nju, a njenog vođu predstavljaju kao zločinca. Povijesne činjenice i neupitna istina govore da je to bila povijesno ispravna borba za slobodu ljudskog pojedinca i čitavih naroda. Jedino što me zabrinjava je današnje sustavno poricanje tih istina koje su na rubu ponovnog raspirivanja mržnji među narodima ovih prostora - rekao je Milan Radović predsjednik inicijativnog odbora.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI