Najjača Hrvatica u povijesti: Prezadovoljna sam. Ispunila sam ciljeve koje sam si zadala

Milijana de Mori
(FOTO: Facebook)

01.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 12940

Požežanka Milijana de Mori Vojnović najjača je Hrvatica u povijesti. Ona je, na nedavno održanom državnom prvenstvu u powerliftingu u Vukovaru, postala apsolutna državna prvakinja s ukupno 337,5 podignutih kilograma što je za 30 kilograma više od dotadašnjeg rekorda čija je vlasnica također Milijana.

- Ove sam godine prešla s olimpijskog dizanja utega na powerlifting. Prezadovoljna sam jer sam ispunila sve ciljeve kojem sam si zadala, od težine koju sam htjela postići na jutarnjem vaganju do podignutih težina. Iz čučnja sam podigla 122,5 kilograma što je duplo više od moje tjelesne težine, 140 kilograma u mrtvom dizanju što je dva i pol puta moje težine dok sam na klupi podigla 75 kilograma, dakle 20 kilograma više od tjelesne težine te sam i na tome dobila dodatne bodove jer se u natjecanju računa i omjer težine i podignutih kilograma - kaže Milijana koja inače nastupa za powerlifting klub iz Pitomače "Maksimum",  a živi u Splitu s mužem, Markom de Morijem, poznatim boksačem i prvakom WBU teške kategorije koju je osvojio u Požegi 2013. godine.




- Njegova borba u Požegi je bila meni poklon za vjenčanje. Mark je trenutačno u Londonu gdje se sprema za borbu s Davidom Hayeom koji je imao pauzu od dvije godine te je izabrao Marka za "return fight." Iako nije bio na prvenstvu sa mnom, cijeli dan je slao poruke podrške, davao mi savjete, te na taj način bio uz mene - rekla nam je Milijana.


Dodaje kako se želi zahvaliti Luki Kovaču, predsjedniku i glavnom treneru kluba Maksimum te njegovom prijatelju Mariju Rengelu koji su se brinuli o njoj i njezinom i Markovom prijatelju, Martinu Bakeru, koji je s njom putovao od Splita do Vukovara, te bio spotter na klupi, motivirao ju je i puno pomogao.

Drugo apsolutno mjesto u državi zauzela je još jedna Požežanka, Patricia Januš iz kluba Body Art. Ona je osvojila zlato u kategoriji do 63, a Milijana do 57 kilograma.

- Patricia je odlična powerlifterica i divna osoba s velikim sportskim duhom - za kraj je izjavila Milijana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI