Štrajk prosvjetara: U Kempfovoj nastava već danas, u Kanižlićevoj počinje od sutra

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

28.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8287

I danas je nastavljen štrajk prosvjetara u osnovnim i srednjim školama u Požeško-slavonskoj županiji.Od županijske povjerenice Sindikata hrvatskih učitelja Lidije Romić doznajemo da je situacija slična onoj od petka.

- U štrajku su sve osnovne škole koje su bile i u petak. Kempfova nam je podbacila i oni danas rade, ali zato je od danas u štrajku osnovna škola u Kaptolu u kojoj se u petak nastava normalno održavala - rekla nam je Romić.

Podsjetimo, u petak su u štrajku bile sve škole osim onih u Jakšiću, Čaglinu i Poljani i Kaptolu.Štrajk se nastavlja i u srednjoškolskim ustanovama u županiji.


- Sitacija je identična onoj od petka. Dakle, od osam srednjoškolskih ustanova u štrajku nisu Đački dom u Požegi, Katolička srednja škola i Srednja škola Pakrac. Učenika u školama koje su u štrajku nema, tako da se nastava ne održava. U 15,30 sati je nastavak pregovora u Ministarstvu i ne znamo hoće li biti ponuđena kakva konkretna rješenja. Ako do toga ne dođe, štrajk se nastavlja i sutra - doznajemo od Željka- Barić-Pilića, sindikalnog povjerenika za srednje škole.


Dodano u 16,50

Iz OŠ Antuna Kanižlića javljaju da su tijekom poslijepodneva održali sastanak na kojem je dogovoreno da u toj školi obustavljaju štrajk te pozivaju učenike da sutra (u utorak) dođu na nastavu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI