Budući obrtnici, prijavite se za stipendiju: Dovoljan je prosjek ocjena od 2,5

Marko Šostar i Dario Colle
(FOTO: Lidijas Galić)

16.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8300

Do kraja rujna rok je za podnošenje zahtjeva za stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja. Natječaj je raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a pomoć u popunjavanju dokumentacije učenicima će pružiti Upravni odjel za EU integracije Grada Požege.

- Neki od uvjeta su da je učenik državljanin Republike Hrvatske, da ima status redovnog učenika i da nije ponavljač. Prosjek ocjena završnog razreda iz osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole mora biti minimalno 2,5. Učenici trebaju pohađati neko od deficitarnih zanimanja u sustavu vezanih obrta te ne smiju biti korisnici stipendije ili druge potpore za školovanje iz drugih izvora - pojasnio je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.

Zanimanja za koje se mogu dobiti stipendije su autolakirer, autolimar, automehaničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i kanalizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.


Mjesečni iznos stipendije je 750 kuna, a novac se isplaćuje u tri obroka i to za razdoblja od rujna do prosinca ove godine, zatim u siječnju te za period od veljače do kolovoza iduće godine.


- Osoba zadužena za pomoć učenicima u našem Uredu je Dario Colle. Pozivamo učenike koji žele kandidirati za stipendiju da dođu u Ured na Trgu Sv. Trojstva 11 gdje ćemo im pomoći u popunjavanju papirologije i uputiti ih koju dokumentaciju trebaju prikupiti - poručio je Šostar.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI