U kuću im se zavukla zmija: ¨Kad sam prišla počela se micati i siktati¨

Zmiju su uhvatili i vratili u prirodu djelatnici JVP Grada Požege
(FOTO: JVP Grada Požege)

18.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15565

Sinoć oko 19 sati djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Požega imali su tehničku intervenciju hvatanja zmije u obiteljskoj kući u Požegi.

- Dobili smo dojavu da se u Primorskoj ulici u Požegi, u jednoj obiteljskoj kući nalazi zmija. Po dolasku na teren pronašli smo je u kutiji od laptopa i bila je riječ o maloj zmiji dužine svega 30-ak centimetara – rekao nam je zapovjednik JVP Grada Požege Zdenko Mautner.

- Išla sam u podrum i vidjela nešto na prozoru. Kad sam prišla počela se micati i siktati. Uplašila sam se i u pomoć pozvala susjede, međutim nikome nije ugodno u takvim situacijama. Zvali smo Centar 112 i oni su nam poslali vatrogasce. Sakrila se u kutiju od laptopa koju čuvamo zbog garancije - prepričava vlasnica kuće u kojoj je zmija pronađena.


Kaže da je najvjerojatnije riječ o mladoj zmiji pa se boji da ih u blizini ima još, a najviše ju je strah zbog djece koja se tamo igraju.


Zapovjednik JVP Zdenko Mautner dodaje da su nedavno imali puno zahtjevniju intervenciju i to u samom centru grada.



- Jedna je obitelj došla s mora. Imaju pse koji su uznemireno lajali te su shvatili da im je u kući zmija. Zavukla se ormar. Taj je puta bila riječ o bjeloušci dugoj više od metar i pol. Budući da imamo nekoliko takvih intervencija tijekom ljeta, morat ćemo nabaviti hvataljke predviđene za to jer ljudi se boje, nemaju se kome obratiti pa zovu nas, a naša je dužnost da im pomognemo – dodao je Mautner.

U oba slučaja zmije su vraćene u prirodu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI