Franjo vozi bicikl star 76 godina: Sve na njemu je originalno. Nema cijene za njega¨

Franjo Radman vozi bicikl iz 1939. godine
(FOTO: Lidija Galić)

16.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12926

"Sumnjam da će tako skoro netko odnijeti titulu najstarijeg dok god ja imam ovaj bicikl. Napravljen je u tvornici Dijamant. Ponosan sam na njega jer sam uložio puno truda da ga stavim u vozno stanje. Nema cijene za njega", kaže Franjo Radman vozač najstarijeg bicikla i jedan od organizatora vožnje oldtimer bicikala koju drugu godinu zaredom organizira Oldtimer klub Velikaši iz Velike. U kružnu vožnju dugu desetak kilometara, više od 50-ak vozača krenulo je ispred crkve s Trga svetog Augustina.






Franjo dodaje da svojim ljubimcem napravljenim 1939. godine ide bez problema gdje god treba, a svakodnevno prelazi i po nekoliko desetaka kilometara.






- Sve na njemu je originalno, od prednjeg svjetla, zvona, sjedala pa i registracije koja potječe još iz Jugoslavije – opisuje.

– Drago mi je da je vožnja ove godine masovnija nego lani. Polagano sve ovo prerasta u tradiciju, a danas su ovdje doputovali naši prijatelji iz biciklističkih klubova iz Nove Gradiške, Bjelovara i Garešnice. Ruta nije naporna i bit će nekoliko pauza na kojima smo sudionicima u suradnji s našim ugostiteljima osigurali hranu i piće – ispričao je Radman.

Posebno se danas u Velikoj isticao bicikl s velikim prednjim kotačem.

– Radi se o kopiji bicikla s kraja 19. stoljeća. On ima samo ručnu kočnicu, jako je visok pa je samim time njime teže upravljati – opisali su biciklisti.





S biciklistima je u društvu po prvi put ove godine bio i kontakt policajac na biciklu koji je osiguravao da se sve odvija u redu. Nakon završetka vožnje sudionicima će biti podijeljene diplome i zahvalnice.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI