VIDEO Momci se naoružali električnim tamburama: Poslušajte kako sad zvuče!

Posegana
(FOTO: Lidija Galić)

23.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12307

Vjerojatno najpopularniji tamburaški sastav na ovim prostorima TS Posegana je uvijek bila sve samo ne tipični tamburaški bend. Odsad će biti još netipičniji jer su se momci elektrificirali s novim električnim tamburama i izveli obradu Massimove pjesme "Stranac u noći". Pripremaju i novu autorsku stvar u rokerskom stilu i još puno toga. Kako zvuči Posegana Electric, poslušajte u najnovijem videu.



- Od Nove godine smo se bacili malo u elektronske vode. Krenuli smo da vidimo kako će nam to ići. Uzeli smo puno nove opreme od koje su najbitnije električne tambure s midi procesorima koje pružaju bezbroj mogućnosti. To ćemo probati prikazati publici kroz novi projekt koji smo nazvali simbolično Posegana Electric. Znamo da je tambura akustični instrument, ali ovo je druga strana te priče, potpuno nova u Hrvatskoj. Snimili smo već prvu obradu koju smo objavili na YouTubeu. To je uvod u priču koja će se zarotirati kroz sljedećih mjesec-dva. Snimit ćemo još velik broj obrada, bit će i nekih iznenađenja - ispričao nam je Josip Ralašić iz Posegane.


- Surađivat ćemo i s Brunom Oberan koja sad nastupa u Voiceu. Pokušat ćemo eksperimentirati s raznim stilovima da vidimo kako će publika odreagirati. Sve je to uvod u novu autorsku pjesmu koju pripremamo kroz sljedeća dva mjeseca. Nova autorska stvar će biti prilično različita od svih ostalih, više će naginjati rock izričaju. Već smo lagano krenuli s aranžiranjem, a u planu je i spot. Vidjet ćemo isto kako će ljudi reagirati jer nam je to sve novo. Tražimo, eksperimentiramo i osjećamo se dobro. Kroz sljedećih par tjedana će biti objavljena i druga obrada, tim tempom ćemo nastaviti sve do nove stari. Ovom projektu ćemo pridružiti i Poseganu Acoustic. To će biti potpuno akustične obrade nekih poznatih pjesama i puno tamburaških standarda. Jedva čekamo da vidimo kakav će odjek imati i ta potpuno druga strana priče - dodao je Ralašić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI