Učit će vještine kako bi pronašli posao

Mirjana Duvnjak predstavlja "Puni krug"
(FOTO: Vjeran Blašković)

22.03.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9230

Više od 1700 nezaposlenih u županiji koji zadovoljavaju kriterije (imaju srednju stručnu spremu) potencijalni su korisnici danas prestavljenog projekta "Puni krug". Radi se o projektu financiranom iz sredstava IPA IV programa Europske unije, vrijednom više od 94.000 eura, a kojemu su ciljevi unaprijeđenje i razvoj kompetencija nezaposlenih osoba. Drugi ciljevi su razvijanje svijesti kod poslodavaca o važnosti ulaganja u ljudske potencijale.

Tražit će se sposobni

To je istaknuo i predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović koji je rekao kako će poslodavci morati voditi brigu o znanjima i vještinama onih koje zapošljavaju, a ne tko je čiji.
Dodao je kako je HGK pojačao djelovanje kada je riječ o informiranju poduzetnika o otvorenim natječajima ministarstava i fondova.
Direktorica poduzetničkog centra Pakrac Vida Iličić izrazila je zadovoljstvo što je u županiji zaživjelo šest europskih projekata, a tri su još, namjenjna mladima, na evaluaciji.


Zbog veza gube motivaciju


Projekt "Puni krug" predstavila je Mirjana Duvnjak, rukovoditeljica Odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja u požeškom HZZ-u naglasivši kako je zadaća projekta, pored ostaloga, osnažiti i motivirati nezaposlene koji zbog loših iskustava zapošljavanja preko veze gube volju za daljnjim traženjem posla.

Važne vještine

Projekt se sastoji od desetak besplatnih radionica na kojima će se učiti komunikacijske, socijalne i računalne vještine, osnove poduzetništva i sl.
Partneri projekta koji će se provoditi do siječnja 2012. godine su Hrvatski zavod za zapošljavanje područna služba Požega, Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i Hrvatska gospodarska komora županijska komora Požega.

Zanimljivo je da je u siječnju, kada je odobren projekt, na Zavodu za zapošljavanje potencijalnih korisnika projekta bilo 1300, a danas ih je više od 1700. Govori to o stanju u gospodarstvu županije, pa će biti zanimljivo pratiti što će se događati kada prođe navedeni desetomjesečni ciklus obrazovanja nezaposlenih.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI