Ivanov u:Plug dobio još 100.000 dolara: ¨Uskoro pokrećemo proizvodnju¨

Ivan Jelušić
(FOTO: Mario Nakić)

31.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 16974

Hrvatsko-makedonski startup trojac, koji predvodi mladi Kaptolčanin Ivan Jelušić, za svoju je inovaciju - jedinstvenu u:Plug utičnicu - na bugarskom akceleratoru Eleven uz 25 tisuća eura početne investicije sada dobio još 100.000 dolara, objavio je portal Netokracija.

- Jedna smo od prvih tvrtki iz naše generacije koje su osigurale daljnja sredstva za razvoj. Prepoznali su naš rad i brzinu kojom smo uspjeli na noge staviti zahtjevan hardverski proizvod. Ova investicija je u prvom planu novac kojim ćemo financirati proizvodnju, a početak iste očekujemo kroz nekoliko tjedana. Nakon prvih serija, proizvod ulazi u još jedan intenzivan period testiranja pa konačni proizvod na policama možemo očekivati za nekoliko mjeseci - izjavio je Jelušić za Netokraciju.

U u:Plugu planiraju i proširenje prodajnog kadra te zapošljavanje voditelja proizvodnje, a velika je vijest i da u savjetodavni odbor ove tvrtke ulazi hrvatski poduzetnik i mentor Saša Cvetojević.


Kako piše Netokracija, u:Plug se svojevremeno prozivao zbog rada na konceptu koji već postoji – utičnice s USB priključkom, pogotovo s azijskog tržišta, dostupne su već za nekoliko dolara – no svojim je radom dokazao startupašku premisu da nije važno biti prvi, već bolji od konkurencije. Osim što uz uobičajene priključke imaju i dva za USB kabele, ove utičnice su osmišljene za "pametno” i brže punjenje, ne rasipaju električnu energiju i čuvaju bateriju proizvoda koji punite, uz pokoji zgodni dodatak kao što je svjetalce koje pokazuje status punjenja i poseban stalak za elektroničke mezimce na punjenju.


Jelušić je također otkrio kako su već zaprimili 30.000 prednarudžbi za europske distributere. - Ovdje govorimo o najvećim trgovačkim i hotelskim lancima, avio prijevoznicima i velikim online trgovinama - ističe Ivan.

Kada konačno dođe na police, krajnji bi se proizvod trebao prodavati po cijeni oko 150 kuna po komadu, a u planu je ubrzo nakon početka prodaje proširiti paletu maski, boja, uzoraka, ali i paletu proizvoda koje će predstaviti ubrzo nakon početka prodaje samog u:Pluga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI