Požega je čudo prirode: ¨Radi svaki deseti, a kafići su puni¨

Nikola Brekalo, bivši predsjednik GSV-a
(FOTO: Lidija Galić)

30.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12014

"Od oko 70 tisuća stanovnika u našoj županiji, 17 tisuća ih je zaposleno, a u tvrtkama koje plaćaju porez na dobit radi ih 7.222. Nekad ih je bilo više od 20 tisuća. Kad bi ove brojke neki stručnjak vidio rekao bi da ovakva sredina koja normalno živi i u kojoj se ništa ne događa, ne može ni postojati. Radi svaki deseti stanovnik županije, kafići su puni, nemamo puno onih koji prose što znači da neko čudo prirode postoji i da kod nas uz ovakve pokazatelje mi i dalje živimo. Broj nezaposlenih u evidenciji neću komentirati jer to su brojke koje se friziraju", prokomentirao je Nikola Brekalo, dosadašnji predsjednik Gospodarsko socijalnog vijeća Požeško-slavonske županije stanje u našoj županiji.

Članovima GSV-a prezentirani su projekti za ruralni razvoj do 2020. godine.

I dok je dožupan Željko Jakopović, unatoč tvrdnji da je kod nas kronični nedostatak poduzetničkih ideja, optimističan u povlačenju tog novca, Milan Matijević upozorio je da su uz birokraciju koja postupak prikupljanja dokumentacije produžuje i na više od godinu dana, dodatni problemi u samim jedinicama lokalne samouprave.







One su te, tvrdi Matijević, koje nerijetko stvaraju probleme u širenju poduzetničkih projekata što potkrijepio problemima tvrtke HANA koja je vezana uz požeški Plamen, a bavi se stočarstvom.

Poduža je rasprava završila konstatacijom da svi projekti o kojima se govori ipak još moraju pričekati da budu odobreni u Bruxellesu.



Današnja je sjednica ujedno bila izborna pa će funkciju predsjednika u narednih godinu dana obnašati dožupan Željko Jakopović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI