Stastny smijenjena; HDZ-ovac zapjevao ¨Marjane, Marjane¨

Mirela Mezak Stastny nije više predsjednica Županijske skupštine
(FOTO: Lidija Galić)

07.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 19327

Mirela Mezak Stastny nije više predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije. Na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSLS-NL Joze Gavrana i nezavisne vijećnice Kristine Čuljak, nakon nekoliko prebrojavanja glasova, smijenjena je s 20 glasova ZA. HDSSB-ovci su bili protiv, a SDP-ovi vijećnici suzdržani.

- Idemo visoko rukice, što se bojite? Visoko, visoko...može slikanje – pozivala je Mezak Stastny vijećnike na ponovno glasovanje.




- Načula sam da će do toga doći. Znate koja mi je bila prva potvrda da će to doista biti? Vas predivno puno novinara što me dočekalo. Znala sam da mora aktualna vijest biti potvrđena. U ovo kratko vrijeme sam upoznala svakakvih ljudi. Nisam osoba oko za oko, zub za zub. Samo mi nije jasno, mogli ste me pozvati i dala bih ostavku. Zašto igre iza leđa? Znamo se, išla sam s vašom djecom u razred, svi se znamo. Mogli ste me nazvati i napisala bih ostavku. Tražim samo razlog razrješenja, a ne sad da za mene nema života poslije ovoga. Samo me zanima zašto – rekla je Mezak Stastny te napustila sjednicu.




- Možda da Vam pošaljem poruku koju ste mi poslali gdje ste rekli da želite dati ostavku. Dakle, nismo mi Vas razriješili već ste sami to htjeli – dobacio joj je na izlasku Franjo Lucić.

Za novog je predsjednika izabran Marijan Aladrović (HDZ), a na njegovo dosadašnje mjesto zamjenika Skupštine izabran je Andrija Mitrović (HSS). Nakon pljeska HDZ-ov vijećnik Dubravko Kovačec zapjevao je kratko Marjane, Marjane.....





- Mene je doslovno nje strah u određenim trenutcima i to je jedan od razloga zašto više nije predsjednica. U nekoliko navrata mi je otimala mikrofon, doslovno mi krala kemijsku i često mi nije dala riječ. Ona nekog vidi, nekog ne vidi, dosta je kontradiktorna i često nas je vrijeđala – prokomentirala je potpredsjednica Skupštine Kristina Čuljak.

U nastavku sjednice usvojeno je polugodišnje izvješće proračuna za prvih šest mjeseci te rebalans proračuna kojim se on smanjuje za gotovo deset milijuna kuna i iznosi 89 milijuna.

Franjo Odobašić (SDP) nezadovoljan je što u proračunu nisu osigurana sredstva za poljoprivredu.



- Vi to tako zakukuljite i zamumuljite da se ne zna kud što ide i kud bi što trebalo ići. Bez obzira što sam seljak vidim da najmanje ide za poljoprivredu. Puna su usta te poljoprivrede i spominje se tu nekoliko milijuna kuna tako da seljaci ne bi trebali ni raditi kad bi vi to njima dali. Za poljoprivredu ništa nije povećano, nego samo rezano i smanjeno – prigovorio je Odobašić dodajući da za takav rebalans neće glasati.

- Makar u idućem rebalansu ili proračunu si dajte truda da poljoprivredi pomognemo više nego što je sada – dodao je.

- Da ne moramo plaćati pet milijuna kuna duga iz prijašnjih godina ja bih bio najsretniji čovjek i uspješan župan. Zamislite koliko bi mi projekata mogli isfinancirati da ne moramo vraćati taj dug – odgovorio mu je župan Alojz Tomašević.



Franjo Lucić ustvrdio je da se zna iz kojeg vremena datiraju dugovi i tko je doveo Županiju u tako tešku situaciju.

- Stanje u županijskom proračunu je teško već niz godina. Ova Vlada nije dala Županiji ni lipe, a znamo da nam je HDZ-ova Vlada pomogla s 19 milijuna kuna – rekao je. Još je jednom prozvao saborskog zastupnika Zdravka Ronka da stopira sve što se u Županiji radi.

- On je bolestan čovjek. Njemu je pod hitno potrebno liječenje, njemu je potrebna psihoterapija – dodao je.



Protiv rebalansa bili su HDSSB-ovi vijećnici, a kao razlog navode nedovoljne iznose za poticanje malog poduzetništva i obrtništva dok je s druge strane Županija požeškom Domu umirovljenika doznačila 350 tisuća kuna kako bi im olakšala poslovanje zbog troškova nastalih na temelju sudskih sporova koje je Dom izgubio nakon tužbi bivših djelatnika i ravnatelja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI