¨Molimo gradonačelnika Neferovića da više ne pomaže¨

HNS-ovci Tamara Puač i Damir Kovačević
(FOTO: Lidija Galić)

22.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7282

"Je li ova mjera dio programa koji je HDZ obećao u izbornoj kampanji kad su tvrdili da će se zalagati za nova radna mjesta i dati podršku požeškim poduzetnicima? Ako je, ispred HNS-a molimo gradonačelnika Neferovića da više ne pomaže", prokomentirao je Damir Kovačević, predsjednik požeške podružnice HNS-a odluku o povećanju spomeničke rente u Požegi. Tvrdi da je štetna i da za jedini cilj ima punjenje gradskog proračuna.

- Gradska vlast treba smanjiti rashode, a ne pronalaziti načine kako iz džepova građana i poduzetnika uzeti još koju preostalu kunu neuvažavajući poraznu činjenicu da je Požeško-slavonska županija na dnu ljestvice po prosječnim primanjima građana - kaže Kovačević. Smatra da će ta odluka utjecati na daljnja zatvaranja obrta u Požegi i gubitak radnih mjesta, a porast svojih troškova uzrokovanih povećanjem spomeničke rente poduzetnici nadoknaditi povećanjem cijena svojih proizvoda i usluga i preliti ih na teret građana.

Pita je li to novi način da se nadoknadi minus u proračunu izazvan odlukom o legalizaciji objekata za jednu kunu kojom su nagrađeni oni koji su nelegalno gradili dok će oni koji se bore na tržištu sada biti kažnjeni.


HNS-ova gradska vijećnica Tamara Puač nezadovoljna je radom gradske uprave. Ponovila je svoju tvrdnju da se osnivanjem Javne ustanove "Sportski objekti Požega" uhljebljuju podobni što će građane do kraja godine koštati 700 tisuća kuna.
I ovaj se puta dotaknula imenovanja Zdenka Mautnera za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe.


- Stigla je presuda. Čovjek valjda ima potrebne uvjete, koliko smo vidjeli i imenovan je - izrazila je svoju sumnju Puač pozivajući se na Zakon o vatrogastvu.

- Ako već imamo u JVP jednog ili dva čovjeka koji su odvajali i žrtvovali svoje vrijeme i novac da budu stručni u svom poslu, ne vidimo razlog da se "pošto-poto" moralo nekoga uhljebiti - dodala je. Na upit ima li takav čovjek u JVP i je li se javio na natječaj za zapovjednika rekla je da ne zna, ali da je čula da ima.

Požeški su HNS-ovci i protiv prodaje gradskog zemljišta u Industrijskoj ulici Komunalcu te smatraju da je cijena od oko tri milijuna kuna previsoka.

- Prije tri mjeseca vijeće je promijenilo odluku o davanju u zakup gradskih prostora udrugama koje su taj prostor trebale dobiti na korištenje. Nadasve efikasna, učinkovita ova mlada ekipa imenuje zapovjednika JVP čim je presuda postala pravomoćna, a anekse ugovora udruge čekaju tri mjeseca iz gradske uprave. Nekim se sportskim udrugama daje šakom i kapom i nitko u tome ne vidi problem - prokomentirala je Puač. Kaže da netko s bruto plaćom od 30 tisuća kuna nije tu da procjenjuje je li nekoliko kuna za najam tih prostora puno ili malo, pogotovo kad nema zakonske osnove za daljnje ubiranje najma.

Dodano u 16,05

Gradonačelnik Vedran Neferović odgovorio je na naš upit da ne želi komentirati ove izjave iz HNS-a.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI