Usluge EU ureda koristit će Grad, udruge i poduzetnici

Otvoren EU ured u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

24.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9055

Osim usluga pripremanja projekata za Grad Požegu, Gradski ured za EU fondove bit će potpora građanima, obrtnicima i malim poduzetnicima koji će ovdje dobiti pomoć pri pisanju i apliciranju svojih projekata prema fondovima Europske unije. Usluge ovog ureda bit će besplatne, rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom službenog otvaranja EU ureda na Trgu Sv. Trojstva.

- Već se radi na više projekata. Znamo kakvu smo situaciju zatekli u Gradskom muzeju kojeg ćemo trebati renovirati, a to neće moći biti realizirano bez pomoći iz europskih fondova - kaže Neferović i dodaje kako će se i ostale stvari, kao što su infrastrukturni problemi, uređenje trgova, gradske tržnice i otvoreni bazen, također rješavati preko ovog ureda.

U novootvorenom uredu zasad je zaposlena jedna osoba, to je voditelj Marko Šostar s višegodišnjim iskustvom rada u Županijskoj razvojnoj agenciji. Osim njega zaposleni su i vježbenici, a gradonačelnik ističe kako mu se javilo dosta mladih Požežana sa željom da sudjeluju u radu.


Voditelj ureda Marko Šostar nabrojao je projekte koje su već prijavili na natječaje i prije službenog otvorenja. Dosad su aplicirali četiri projekta za Ministarstvo kulture. Radi se o uređenju Gradske knjižnice, Gradskog muzeja, Trga sv. Terezije i kip fra Luke Ibrišimovića. Aplicirali su i dva projekta za IPA program Europske unije, od toga jedan multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom te inkluzivni dizajn. Rezultati natječaja Ministarstva kulture mogli bi biti poznati već sljedećeg mjeseca, dok odlučivanje o prijavama za IPA projekte traje i do godinu dana, pojašnjava Šostar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI