Požeška županija zadnja na listi konkurentnosti!

Karta: Požeško-slavonska županija
(FOTO: ilustracija)

17.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11686

Prema istraživanju "Regionalni indeks konkurentnosti 2010", predstavljenom jučer u Zagrebu, Požeško-slavonska županija na samom je dnu, tj. najmanje konkurentna u Hrvatskoj.

Jasna slika

Istraživanje je provelo Nacionalno vijeće za konkurentnost u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK). Prema portalu Poslovni.hr, ono daje jasnu sliku o jakostima i slabostima triju regija, odnosno 21 hrvatske županije, o uzrocima regionalnih razlika te donosi preporuke za jačanje konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini.


Slavonska regija najslabija


Najkonkurentnija je u prošloj godini bila Varaždinska županija, a slijedi je Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Nakon sjeverozapadne i središnje Hrvatske, najrazvijenije su Istra, Primorsko-goranska županija i dalmatinska regija, dok su slavonske županije pri samome dnu.

Nama u Požeško-slavonskoj županiji nije preostalo ni malo utjehe, budući da je prema ovom istraživanju svaka županija u Hrvatskoj gospodarski konkurentnija od naše.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI