Odigrali utakmicu za pomoć svome kolegi nogometašu

Organizatori humanitarne utakmice s Lukinim djedom Perom Golubom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10487

Humanitarna utakmica između "Prijatelja" (veterani NK Slavije) i NK "Vallis Aurea" za pomoć Luki Golubu iz Pleternice, oboljeog od Ewingov sarkoma, odigrana je jučer u Kuzmici. Sva prikupljena sredstva koristit će se u svrhu njegova liječenja. 22-godišnji Luka se nekoć bavio i nogometom, a sada je nepokretan zbog zloćudne bolesti.

- Bolest mu je otkrivena prošle godine, baš kada je završio drugu godinu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Odmah je operiran u srpnju, ali tumor se vratio 13. svibnja i sada mu je blokiran jedan živac u kralježnici i donji dio tijela mu je nepokretan. Pokušavamo mu pomoći sa svime i s alternativnim pripravcima koje smo nabavljali iz Nizozemske, SAD-a, Austrije. Gdje god postoji nešto da mu eventualno može pomoći, sve smo to nabavili ili nabavljamo i za to je ova akcija. Na lijekove smo potrošili između 4 i 5 tisuća  eura, ne računajući troškove goriva i što mu mama mora biti u Zagrebu kad i on. Od te blokade je stalno u Zagrebu, trebao bi doći kući uskoro. Inače Luka se bavio isto nogometom, s kojim je prekinuo kada je krenuo ozbiljno s školom. Pokrovitelji su grad Pleternica i NK Slavija gdje sam 20 godina bio trener, tako da su ovo pokrenuli prijatelji nogometaši - ispričao nam je njegov djed Pero Golub.




Telefonski smo popričali i s Lukom koji je bio vrlo kratak i pun optimizma.


- Vjerujem da ću pobijediti bolest, osjećam se dosta dobro, ne bih pričao o bolesti. Zahvalio bih se samo svima koji su mi podrška od početka obitelji i prijateljima, kao i svim nogometašima i ostalima koji su se odazvali akciji. To mi znači jako puno - kazao nam je.



- Pero je bio moj trener. Upoznati smo s Lukinom situacijom, to nas je ponukalo da se odazovemo u što većeme broju. Svi koji su ostavili traga u požeškom nogometu su ovdje ili su spriječeni pa ne mogu sudjelovati. Drago nam je da možemo na bilo koji način sudjelovati u ovoj priredbi, ovo je prilika da pokažemo da je nogomet više od obične igre - kazao nam je Damir Bognar, inače trener juniora i seniora u Papuku, a sada jedan od "Prijatelja".

Svi koji žele pomoći Luki Golubu mogu to učiniti i uplatom na njegov račun u PBZ-u 2340009-3103736826.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI