U HDZ-u slavlje, a u SDP-u nervoza: Ronko neraspoložen za izjavu

Dobra atmosfera sinoć u HDZ-ovom stožeru
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.05.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 18357

U stožerima požeških političkih stranaka su sinoć s nestrpljenjem iščekivali rezultate. Nakon neslužbenih rezultata su nam svi rado dali izjave osim SDP-ovaca, koje nismo mogli dobiti za komentar. Nositelj SDP-ove liste i kandidat za gradonačelnika Zdravko Ronko nije prošao u prvom krugu za još jedan gradonačelnički mandat pa nam je kratko i otresito rekao: "Prošetaj!", što smo učinili i otišli do pričljivijih kandidata.


Ovako je sinoć bilo u požeškom stožeru SDP-a

HDZ zadovoljan rezultatima: Vrijeme je za mlade


- Ovo je rezultat rada stranke i ogorčenosti građana na dosadašnju politiku. Naša stranka je dala vjetar u leđa ovoj koaliciji, zadovoljni smo rezultatima i tamo gdje smo nastupali samostalno - izrazila je zadovoljstvo Kristina Čuljak, predsjednica izbornog stožera HSP-a AS.


Slično je bilo i kod njihovih partnera HDZ-ovaca koji su najviše slavili.

- Ovo je izvrstan rezultat. Dobili smo i županijsku skupštinu, u gotovo svim općinama gdje smo bili na vlasti pobijedili smo. Zahvaljujem biračima koji su mi povjerili svoj glas, pozivam ih da isto učine i u drugom krugu - kazao nam je Alojz Tomašević, kandidat za župana koji će se u drugom krugu nadmetati s SDP-ovcem Vickom Njavrom.

- Rezultati su pokazali da je došlo vrijeme za promjenu. To je ono što smo priželjkivali. Očekivao sam nešto veću izlaznost, ali u ovom je trenutku bitno da idemo u drugi krug, da Požežani odaberu nastavljaju li po starom ili su spremni dati povjerenje novim ljudima - izjavio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Požege Vedran Neferović.

- Najbitnije je da idemo u drugi krug. Nadamo se da ćemo moći surađivati s gospodinom Smolčićem tako da možemo imati i gradonačelnika i Gradsko vijeće. Nadam se da će se to ispuniti za dobrobit Požege. Otići će stari čovjek, doći će mladi i vi mladi imate perspektivu - rekao nam je predsjednik gradskog odbora HDZ-a Ante Šolić.

Đurović: Što je narod izabrao, to će i imati

HDSSB-ovci tvrde da su zadovoljni rezultatom u Kutjevu gdje idu u drugi krug. Atmosfera je bila dobra, iako nisu postigli veliki rezultat. Zadovoljni su kako napreduju kao mlada stranka i vide se kao treća opcija.

- Rezultatima u Kutjevu smo zadovoljni. Što se tiče rezultata u ostalim gradovima i općinama "Vox populi, vox dei", kako je narod izabrao, tako će mu i biti. I dalje ćemo provoditi politiku "ni lijevo, ni desno". Ostat ćemo konstruktivni, ali nećemo ni s kim koalirati. Podržat ćemo u županijskim, gradskim i općinskim vijećima sve što je dobro. Nećemo se prodavati za fotelje - rekao nam je nositelj njihove liste i kandidat za župana Dražen Đurović, koji nije prošao u drugi krug.


Stožer HDSSB-a u Ulici Matice hrvatske

- Zahvalan sam biračima. Želim da HDSSB bude ozbiljna stranka na lokalnoj političkoj sceni. Dosad nismo imali ništa, sad imamo dva vijećnika. To je za nas ogroman pomak. Osobno nisam zadovoljan jer je izostala logistika, imao sam nekih sugestija s terena da me ljudi ne poznaju. Njihova je savjest na djelu, hoće li nam dati potvrdu na biralištima ili neće. Druge opcije mobiliziraju ljude, vuku ih za rukav, mi to nećemo - ispričao je HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika Požege Miro Rašić, koji također nije prošao u drugi krug.

Smolčić: U vijeću ćemo tražiti da se provode naše ideje

Posjetili smo i stožer Nezavisne liste Nine Smolčića. Tamo je bila slična atmosfera, napravili su mali napredak osvojivši dva mandata u Gradskom vijeću Požege.

- Odaziv je u redu i zadovoljni smo brojem mandata i mojim rezultatom za gradonačelnika. Ne znamo kako će biti u novom Gradskom vijeću, ali inzistirat ćemo na provođenju našeg programa i od toga ne odustajemo. Sve ideje koje smo definirali u njemu tražit ćemo da se provode kroz vijeće, što nam je bio cilj - izjavio je Nino Smolčić.


Kod članova Nezavisne liste Nine Smolčića



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI