Obrađeni svi listići: Tomašević i Njavro idu u 2. krug

Alojz Tomašević (za mikrofonom) je HDZ-ov kandidat za župana
(FOTO: Domagoj Katić)

19.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 20138

U Požeško-slavonskoj županiji odaziv na lokalnim izborima bio je 52,5 posto. Obrađeni su svi listići. Prema neslužbenim rezultatima DIP-a u drugi krug će proći Alojz Tomašević, kandidat HDZ-ove koalicije (43 posto) i SDP-ovac Vicko Njavro s 25 posto. Treći je Dražen Đurović (HDSSB) sa 16 posto glasova, dok je nezavisni Jozo Gavran osvojio 8 posto glasova.

Na izborima za Županijsku skupštinu najviše glasova osvojila je koalicija HDZ-HSP AS - 41 posto, druga je koalicija SDP-HSU s 28 posto, HDSSB-Zeleni imaju 12 posto, a Nezavisna lista Joze Gavrana i koalicija HSS-HSLS-SU-Zelena lista imaju po 6 posto glasova. Ostali ne prelaze prag.

Dodano 20. svibnja


Županijska skupština, koja će u sljedećem mandatu imati 36 vijećnika, ovako će izgledati: HDZ-HSP AS će imati 16, SDP-HSU 12, HDSSB 4, a Nezavisna lista Joze Gavrana i koalicija HSS-HSLS po dva vijećnika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI