Pleterničkim poduzetnicima kao podrška za lakši start

Predstavljanje poduzetničkog inkubatora u Pleternici
(FOTO: Domagoj Katić)

28.03.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 11147

"Očekujemo uistinu mnogo od Tehnologijsko-inovacijskog centra u Pleternici, već imamo zainteresirane za rad unutar njega, a pozivamo i sve ostale da se ohrabre i da nam se jave te da na taj način potaknu gospodarstvo. Vjerujem kako će ova zgrada i zona od 25 hektara uskoro postati premalene te ćemo ih morati proširivati" - kazala je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice na današnjem predstavljanju Centra medijima.

Objekt je vrijedan preko 7 milijuna kuna, a financiran je s više od 60 posto sredstava Europske unije. Sadrži 6 ureda za nove poduzetnike te 7. u kojem će biti smještena služba koja će svim poduzetnicima na području Pleternice biti na usluzi. Izgrađene su i dvije proizvodne hale, svaka po 200 četvornih metara, a u sklopu centra je konferencijska te informatička dvorana koju još treba opremiti.




- Poznato je da u prve 3 godine propadne najviše poduzeća i obrta upravo iz razloga jer se u određenom periodu nađu u određenim poteškoćama i ne znaju što napraviti. Mi ih u tom periodu želimo osnažiti i dati im stručnu pomoć kako bi nakon te tri godine mogli napustiti Centar i početi samostalno funkcionirati, a mi ćemo im i tada ponuditi otkup zemlje po povoljnijoj cijeni. Vrata će im uvijek biti otvorena - dodaje Jozić te predstavlja Moniku Milosavljavić i Jasnu Hoffmann koje su radile na provedbi projekta te će pružiti pomoć poduzetnicima početnicima i svim na području grada Pleternice.


Jozić kaže kako je Grad osnovao Centar s ciljem pomoći razvoja gospodarstva na ovom području. - Ovaj objekt je prema njoj nadogradnja svega jer želimo jedan određeni prostor predvidjeti za one koji stječu svoja prva radna iskustva.



Djelatnice Centra će biti na raspolaganju kako bi poduzetnici lakše dobili bespovratna sredstva, izradili poslovne planove ili lakše realizirali kredite. - Cilj nam je pomoći poduzetniku da nakon 3 godine provedene u Centru izgradi svoje hale. Kao Grad imamo izuzetno nisku cijenu zemljišta u zoni, oslobađamo plaćanja komunalnog doprinosa za sve one poduzetnike koji će se baviti proizvodnjom te komunalne naknade kroz 3 ili više godina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI