Prijedlog za Valentinovo: Okvir za slike od kartona i folije

Maja Katušić
(FOTO: Priv. kol. M. Katušić)

07.02.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 20266

Bliži nam se Valentinovo, dan kada ćemo raznim poklonima htjeti razveseliti svoje najveće ljubavi. Kažu da su najbolji darovi oni koji dolaze od srca, a ja ću vam predložiti danas nešto što vas neće ništa koštati, a može puno značiti vašoj voljenoj osobi. Radi se o okviru za slike izrađenom od kartona i aluminijske folije.

Za izradu vam je potrebno:
- karton  15x20 (dva komada)
- aluminijska folija
- pištolj za ljepilo i punjenje (ukoliko nemate pištolj za ljepilo, može Vam jednako dobro poslužiti i ljepilo za papir ili brzo ljepilo)
- žica debljine 0.8 mm
- perlice ( sa stare ogrlice ili ukrasne za bor)
- škare
- kliješta
- olovka
- četkica  (od rumenila, kist ili sl.)
Izrežemo karton na zadanu veličinu. Jedan karton će nam poslužiti za podlogu, a drugi izrežemo tako da uokviruje sliku, tj. da sredina bude prazna. Zatim na gornji okvir nanesemo ljepilo te zalijepimo foliju. Pritisnemo je prstima pa četkicom da dobije izgled metala.Zalijepimo okvir i pozadinu, no jedan bočni dio ostavimo nezalijepljen kako bi kasnije mogli umetnuti slike.Da bi naš okvir mogao samostalno stajati, moramo napraviti držač. Žicu dužine 4 cm presavijemo 4 puta (ona će biti pričvršćena na sam okvir), na nju pričvrstimo drugu žicu koju omotamo oko prethodne. Kraj držača oblikujemo u nepravilan pravokutnik kako bi imao jači oslonac na površinu. Držač se može jednostavnije napraviti i od kartona, gdje ga jednostavno jedan kraj zalijepite za poleđinu okvira.Režemo žicu dužine 14 cm. Presavijemo je u slovo U, dno slova U zavrtimo 3-4 puta. Zatim krajeve, držeći kliještima, zamatamo prema unutra (jednu pa drugu stranu). Naposljetku dodamo perlicu.Srca lijepimo ljepilom na gornji lijevi i donji desni kut. Naravno, ukoliko želite, možete izuzeti perlice ili ih staviti druge boje, uokviriti cijeli okvir srcima... Budite maštoviti...Pratite me na blogu
Pusa od Maje!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI