Zbog fotografije zimi hodao po potoku i penjao se po slapu

Matej Pilaš
(FOTO: Iz priv. kol. M. Pilaša)

24.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12804

Mladi i talentirani požeški fotograf Matej Pilaš je nakon dvije godine intenzivnog rada osvojio prvo veće priznanje. Prijavio se na natječaj "Fotografija godine BIH". U konkurenciji 578 fotografa koji su prijavili preko 1.700 fotografija iz cijele regije ušao među 50 najboljih u kategoriji priroda s fotografijom "Buđenje u jesenjoj magli".

- Fotografija je nastala 2 mjeseca ranije sa Sokolovca iznad Požege. Natječaj otvorenog tipa i za one koji nisu stanovnici BiH pa sam se odlučio prijaviti. Lijepo je vidjeti da ne fotografiraš bez veze već da tvoj rad ide u dobrom smjeru i da ga ljudi u struci prepoznaju - kaže nam Matej, 21-godišnji student stručnog studija elektroenergetike na ETF-u u Osijeku.




Krenuo je prije 4 godine kada je kupio prvi fotoaparat do kojega je došao radom u polju lubenica, nakon godine dana kupio je drugi i sada ima zavidnu opremu. Sve je naučio sam čitajući na internetu razne članke, a najviše voli prirodu i "makro fotografije", odnosno fotografije nastale iz osobite blizine.


- Još od malih nogu me to zanima, prvo sam krenuo fotkati prirodu i cure u gradu, a sada ponekad i svatove kada je potrebno - kaže Matej kojemu je fotografija još uvijek hobi.

Pitali smo ga i što je najluđe što je napravio da bi došao do dobre fotografije. Kroz smijeh kaže kako je usred zime hodao po potoku te se penjao po slapu na Jankovcu.

- Jednom smo bili na Zvečevu pa smo prolazili kroz neku šumu u nadi da nije minirano. Kada smo drugi put došli uočili smo da tablu koja nas je uvjerila da smo prvi put bili u krivu.

Ovo mu je prvo ozbiljnije natjecanje, a kaže nam kako neće stati na tome jer je već poslao svoje radove na neke druge natječaje. Mateja i njegov rad možete pratiti i podržati na njegovoj Facebook stranici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI