HDZ otpao: Mladi Kuzmice koaliraju s HDSSB-om

Dražen Soldo, novoizabrani predsjednik MO Kuzmica
(FOTO: Domagoj Katić)

04.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 11932

Mjesni izbori u Pleternici i trakavica vezana uz Kuzmicu sinoć su koaliranjem HDSSB-a i Nezavisne liste mladih Kuzmice dobili svoj epilog. Podsjetimo, između 28 mjesnih odbora, koliko ih je birano, najzanimljivije je bilo u Kuzmici gdje su po 3 vijećnika osvojili HDSSB, HDZ i NL mladih Kuzmice. Iako su mladi dobili najviše glasova, predsjedničko mjesto u koaliciji je pripalo Draženu Soldi iz redova HDSSB-a, dok je Iva Markić, nositeljica liste mladih izabrana za potpredsjednicu.

Markić kaže kako je razlog takvoj odluci školovanje članova NL mladih u Zagrebu.

Markić: Za suradnju smo sa svima


- Želimo da se radi u mjestu, a budući da mi studiramo u Zagrebu, dogovorili smo se da predsjednik bude Dražen Soldo. Bitno je napomenuti da smo svi u odboru za suradnju bez obzira na stranačku pripadnost - kaže Iva Markić te dodaje kako su koalirali s HDSSB-om kako bi promijenili situaciju u selu.


- Ne kažemo da se u prošli mjesni odbor pod vodstvom HDZ-a nije radilo - radilo se, ali ne dovoljno - zaključuje Markić te najavljuje radne akcije u Kuzmici.


Iva Markić, nositeljica NL mladih Kuzmice

Soldo: Prošli MO nije dobro radio

S njom se složio Dražen Soldo, novopečeni predsjednik MO Kuzmica te naglasio kako želi isključivo raditi.

- Potrebni smo jedni drugima i želimo raditi, mjesni odbor prije nije dobro radio. Nemojte nas gledati kao drugu političku opciju - zaključio je Soldo te krenuo s pitanjima. Zanimalo ga je koliko građani participiraju u izgradnji kanalizacijske mreže te koji su projekti u realizaciji i u kojoj fazi. Također ga je zanimalo i što je s dječjim igralištem kod škole, odnosno kada će ono biti napravljeno.

Lucić: Prioritet je groblje

Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice se nije složio s takvom konstatacijom te je dodao kako je u Kuzmici napravljeno jako puno.

- Kuzmica je kao i sva druga sela dio velikog sustava kolektorske odvodnje vrijednog 11 milijuna eura za čija smo sredstva aplicirali na fondovima Europske unije, puno toga se napravilo tijekom godina sa Zdravkom Novakom s kojim sam odlično surađivao. Trenutačno smo u fazi ishođenja projektne dokumentacije za hidrocentralu, u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na Kuriji Kušević koju smo uvrstili u program Ministarstva kulture. Što se tiče igrališta kod osnovne škole u Kuzmici, Grad Pleternica nema obvezu njegove izgradnje jer brigu o školama vodi Županija, Grad tu može samo pripomoći, što i hoće. Prvo moramo tražiti dozvolu od škole da bismo mogli raditi na njihovom objektu, a zatim ishoditi dozvolu iz Županije. Prošli saziv mjesnog odbora je započeo puno toga, a prioritetnim smatram groblje na kojemu više nema grobnih mjesta te ga treba proširiti i urediti - rekao je Franjo Lucić u razgovoru za 034portal nakon konstituirajuće sjednice.

Jozić: Budite na usluzi mještanima

Sjednicu je vodila Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice koja je navela kako nema potrebe za međusobnim dijeljenjem te da očekuje aktivaciju i rad u mjesnom odboru.

- Na prošloj konstituirajućoj sjednici Vladimir Mazal, predsjednik MO Buk je svojim vijećnicima rekao da su sluge svojim mještanima. Budite i vi na usluzi svojim mještanima i radite svi zajedno, ako padne sve na predsjednika ili zamjenicu bit će jako teško - kaže Jozić uz čestitke novom predsjedniku i njegovoj zamjenici.

Dodajmo i kako je konstituirajućom sjednicom završeno konstituiranje 28 mjesnih odbora na području Grada Pleternice, od kojih je velika većina pripala HDZ-ovim vijećnicima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI