Umjesto igrališta dobili praznu industrijsku zonu

Zdenko Vidić na prostoru koje bi trebalo biti industrijska zona
(FOTO: Domagoj Katić)

24.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 12536

"Prevario je i selo i mjesni odbor kada nam je rekao da će nam dati novo zemljište u zamjenu za ono na kojemu smo planirali napraviti nogometno igralište" - žali se Zdenko Vidić, stanovnik Novih Bešinaca gdje je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, kako nam Vidić kaže, uzeo ono što je trebalo biti nogometno igralište i "pretvorio ga u deponij smeća koji nitko ne održava".

Radi se o industrijskoj zoni koja još uvijek nije do kraja izgrađena.

- Pričaju iz Vlade kako treba napraviti prijave za poljoprivrednike koji imaju neobrađeno i zapušteno zemljište, a tu je bila "antraga" 2 metra koju je netko zapalio i onda su još počelo pričati kako sam ja to učinio - ogorčen je Vidić koji ima zemljište do industrijske zone. Navodi nam dalje kako je bio "investitor za čipsaru" koji je trebao zaposliti 20-ak ljudi i iz sela, ali kaže Vidić da je odmah znao da od toga nema ništa jer je i sam poduzetnik i zna koliko je teško pokrenuti nešto.





- Sada ta industrijska zona zjapi prazna i ne služi ničemu osim kao odlagalište na kojem pilana ostavlja svoje drvo i piljevinu, a mogu se pronaći i ostatci životinja koji se tamo bacaju - napominje Vidić.

Načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić kaže kako je izgradnja industrijske zone proces u kojem je potrebno proći kroz više etapa.

- Prostorni plan smo napravili 2008. godine, zatim urbanistički plan uređenja, gotovo je i idejno rješenje i glavni projekt. Sada čekamo dokument od Hrvatskih voda kako bi mogli izvaditi lokacijsku dozvolu. Za svaku od tih etapa treba proći određeno vrijeme, ne radi se to preko noći i ne možemo mi glavom kroz zid kako bismo nešto ubrzali - objašnjava Pavičić.



Na pitanje o zamjenskom nogometnom terenu navodi kako kilometar dalje u Kaptolu ima novo nogometno igralište te smatra kako nema potrebe za još jednim igralištem u Novim Bešincima.

Što se tiče investitora, kaže kako oni nisu otišli zbog Općine, već zbog toga što od Ministarstva nisu dobili oslobođenje plaćanja carine i PDV-a na uvoz opreme za postrojenja. Pavičić dodaje kako Općina ima ugovor s pilanom Bor o iznajmljivanju čestice gdje pilana ostavlja piljevinu i trupce.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI