Buk: Smotra šetanih kola po prvi put kod nas

KUD Svilenka
(FOTO: KUD Svilenka)

18.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8121

Zahvaljujući KUD-u Svilenka iz Buka po prvi puta u našoj županiji će se održati Smotra šetanih kola "Oj divojko, što u kolo nećeš". Nakon Brodsko-posavske županije projekt udruge Koraci baštine došao je u Požeško-slavonsku županiju kako bi vratio stare običaje u život.

Prema riječima tajnice KUD-a Svilenka Kornelije Hel, ova smotra je potpuno drukčija od onih na koje su naši mještani naučili.

- Šetana kola su se nekad održavala poslije mise, a da ne padnu u zaborav mi smo se odlučili prihvatiti organizaciju. Zanimljivo je to što gledatelji također imaju priliku sudjelovati. Drago nam je da se naš rad prepoznaje i ponosni smo što smo u mogućnosti organizirati ovakvu smotru folklora - kaže nam Kornelija Hel.


Smotra na kojoj će nastupiti kulturni-umjetnička društva iz raznih djelova Slavonije održat će se u nedjelju, 21. listopada s početkom u 15,30 sati na nogometnom igralištu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI