Tehnic zbog ovrhe na dražbi, cijena 7,7 milijuna

BP Tehnic je na dražbi, ne radi već mjesecima
(FOTO: Vjeran Blašković)

10.08.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 15062

Očevidnik nekretnina koje su se našle na dražbi zbog ovrhe nad njima javna je stvar, baš poput onih tvrtki i pojedinaca koji državi duguju poreze i doprinose. U našoj županiji trenutno su na tom popisu 44 nekretnine, a najveći početni iznos od 7,7 milijuna kuna ima zgrada benzinske postaje Tehnic.

- Dražba je 12. rujna i nadam se da će doći do prodaje. Iznos od 7,7 milijuna kuna procjena je vrijednosti za 55 posto vlasništva nad nekretninom koje ima tvrtka Tehnic, ostalih 45 posto suvlasnik je Industrija nafte (INA), kaže nam vlasnik tvrtke Tehnic Nikola Brekalo.

Zanimljivo je da je u konkretnom slučaju Tehnic stvorio dugovanje prema Ini koja je pokrenula ovrhu nad nekretninom kojoj je suvlasnica i sada prodajom želi naplatiti dug. Postavlja se pitanje, hoće li Ina sama kupiti tu nekretninu, tako postati 100 postotni vlasnik objekta i pokrenuti poslovanje.


Brekalo to ne isključuje kao opciju, no, kada se razmisli malo bolje, Ina u blizini Tehnica ima još dvije benzinske postaje u Industrijskoj ulici - jednu pod brandom Ina i drugu pod brandom Tifon.


Iza Tehnica, najveću procijenjenu vrijednost od gotovo 1,5 milijun kuna ima kuća u Babinom viru, a ostale cijene nekretnina na skorašnjim dražbama kreću se od 2.300 kuna za oranicu u Traparima, pa sve do 500.000 kuna za kuću u Vidovcima ili 725.000 kuna za kuću u Pleternici. Nekretnine se na dražbi ne mogu prodati za manje od dvije trećine procijenjene vrijednosti.

Popis svih nekretnina pod ovrhom i datume njihovih dražbi možete potražiti na internetskoj adresi Hrvatske gospodarske komore koja vodi Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaje u ovršnom postupku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI