Stanari upozoravaju: Urušava se kuća u centru grada!

Kristijan i Marica Krpan ispred kuće koja se urušava
(FOTO: Mario Nakić)

25.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13458

"Zar netko treba nastradati da bi se ova ruševina obnovila?" - pitaju se Kristijan Krpan i njegova majka Marica, stanovnici trošne kuće u samom centru Požege, u Ulici Miroslava Kraljevića, kuće koja svakog trenutka prijeti urušavanjem na cestu, na prolaznike i automobile.






- Jučer smo imali nevrijeme, pogledajte što se ovdje dogodilo. Cigle i crijepovi padali su po dvorištu i na nogostup. Krov se mogao srušiti. Dimnjaci su se nakrivili i prijete urušavanjem. Već godinama tražimo od Grada da se nešto učini, da se sanira jer kad netko strada bit će kasno - upozoravaju Krpani.






Kuća je spomenik kulture star barem stotinu godina i u privatnom je vlasništvu. Doznajemo kako ima čak pet suvlasnika, među kojima nisu svi na požeškom području, a pokušat ćemo doznati planiraju li oni obnoviti objekt te može li Grad i inspekcija utjecati radi sigurnosti građana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI