Nikolić: Grad je postao talac starih dugova

Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva
(FOTO: Mario Nakić)

28.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13444

Gradu Kutjevu stigao je još jedan novi račun na naplatu, a seže još iz "davne" 2004. godine. Radi se o računu troškova za turnir u preponskom jahanju Grand Prix "Kutjevo 2004". koji iznosi oko 140.000 kuna. Račun je plaćen samo manjim dijelom, ali neplaćeni dio računa uz zatezne kamate sada seže i do 300.000 kuna.

- Stigao nam je poziv na sud, a ovo je još jedan neplaćeni dug koji se pojavio, a s kojim nisam bio upoznat. Ovo mora stati, ne mogu više biti talac dugova svoga prethodnika - rekao je Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva.

Nikolić je ustvrdio kako su ukupni dugovi i obveze koje Grad mora izvršiti, a sežu iz vremena bivše gradske vlasti, narasli na 6,5 milijuna kuna, što je ogromni uteg koji otežava daljnje projekte. Jer umjesto da se novci troše na projektnu dokumentaciju, koja se treba financirati iz proračuna, Grad mora trošiti na prastare dugove. Među njima tu su semafori, obveze prema RRA Vallis Aurea, obveze prema požeškom Crvenom križu te brojne manifestacije. Iznos dosad neevidentiranih obveza prešao je 2 milijuna kuna.


Predsjednik kutjevačkoga Gradskog vijeća Vlado Krauthaker jasno je rekao što misli o tome, napustivši sjednicu vijeća kada je gradonačelnik spomenuo ove probleme. Krauthaker tvrdi da ih je Nikolić trebao riješiti još kada je izvršena primopredaja gradonačelnikove funkcije. Međutim, baš zbog neizvršene primopredaje bivši je gradonačelnik na sudu proglašen krivim i radi toga svako malo isplivaju novi, dosad neevidentirani dugovi, pojasnio je Nikolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI