Požega se mamurna vraća iz Vinograda

1. žnl
(FOTO: M.J.)

16.06.2017. | M.J.
Pregleda: 11503

Nogometaši Požege doživjeli su pravi debakl pred više od 1000 gledatelja u Kneževim Vinogradima. Prekrasni kutak pitoreskne Baranje bio je jučer nogometno središte čitave regije, dvoboj Borca i Požege privukao je zaista veliki broj gledatelja na tribine impresivnog nogometnog zdanja kakvog se ne bi postidjeli niti klubovi u 2. HNL. Samo jedan primjer, stadion Borca ima elektronsko zaljevanje koje izlazi iz terena, možda i nije pretenciozno da igrači na teren izlaze uz taktove himne Lige prvaka..



Kneževi Vinogradi


ŠRC Bazeni, gledatelja 1000 BORAC – POŽEGA 5:0


Strijelci: Barat (19, 24(11m)), Karanović (62), Gogić (84), Slonja (89)

Borac: Šimara, Babić, Holjevac (od 82′ M. Ćosić), V. Ćosić, Čerkez, Slonja, Stojanović (od 58 Nikolić), Alerić, Barat, Gogić, Karanović

Požega: Romić, Solina (od 53′ Miler), Jogun, Matanović, Pajić, Zelenika (od 68′ Kre. Kahanek), Marčetić (od 66′ Vidović), Kru. Kahanek, Lujić, Golić (od 59′ Kaurić)



Niti velika važnost utakmice, činjenica da se čitavu godinu radilo, znojilo i odricalo zbog ovih 90 minuta, niti prekrasan ambijent, niti odličan protivnik nisu djelovali poticajno na nogometaše Požege koji su odigrali kriminalnu utakmicu. Kada bi trebalo izdvojiti jednoga koji je zadovoljio, ne odigrao odlično, nego samo zadovoljio - nema ga!

Igrači Požege su pokraj domaćih djelovali kao veterani, bez hitrine i žustirne, ništa im jednostavno nije polazilo za nogom, a domaćin je i predobra i preiskusna momčad da to ne bi kaznila, i to obilato! Ponovno je sjajni Slavko Barat bio koban za ambicije našeg prvaka, u 19` je lijepo pogodio malu mrežicu sa nekih 14-15 metara, a zatim je u 24` ukrao jednu čistu loptu obrani Požege (dojam je uz prekršaj), iznudio kazneni udarac i zabio svoj 4 gol u kvalfikacijama i praktično sam izbacio Požežane.



Podoljakova momčad bila je nevjerojatno jalova, uz toliku količinu talenta u ekipi jednostavno je nevjerojatno da nisu ozbiljnije zaprijetili golu domaćina sve do 45` kada je napokon odigrana lijepa akcija koju je lošom reakcijom upropastio Golić koji je mlakim udarcem prebacio vrata Borca.

Uvodnih 10ak minuta nastavka može se nazvati solidnim, no brzo je Borac primirio početni nalet Požege, prepustio je Žutima loptu i koristio svoje najjače oružje, nevjerojatno dobru kontru.. Tri puta pogodio za veliku pobjedu, potpuno zasluženu!



Kneževi Vinogradi

Požegi ostaje da se presloži, vidjeli su gdje su u odnosu na ovakve momčadi, ne sumnjamo da će se na Rekreaciji i u sljedećoj sezoni pokušati popeti na sami vrh 1. ŽNL i ponovno krenuti po MŽNL.. Doduše, iz Buka i Kutjeva stižu najave o slaganju momčadi za hrvanje s Požegom, hoće li tako i biti, ostaje nam za vidjeti. Na kraju krajeva, Požega je bez obzira na ovaj pomalo ružan kraj odradila nevjerojatnu sezonu, na Rekreaciji smije biti mjesta samo za zadovoljstvo kada prođe ovaj početni šok i razočaranje! U godinu dana Požega je sa debelo posljednjeg mjesta u 1. ŽNL došla do najuvjerljivijeg naslova prvaka od kada je Županijske lige..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI