Požežanka Iva Jakovac prvakinja Hrvatske

Naslov slike
(FOTO: M.J.)

03.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7812

Nedavno smo pisali o Ivi Jakovac koja je nastupala za Hrvatsku U18 reprezentaciju na turniru u Bugarskoj, a jučer je Iva ponovno zaslužila da joj posvetimo pažnju. Iva će za tjedan dana napuniti 17 godina, a još dakle kao 16-godišnja djevojčica okitila se naslovom prvaka države u seniorskoj konkurenciji. ŽNK Osijek je po jedanaesti put u nizu osvojio naslov prvaka, a u pohodu do titule sudjelovala je i mlada Požežanka.

Nakon što je nogometno prohodala na Rekreaciji Iva je igrala za brodsku Viktoriju gdje je zapaženim igrama zaslužila poziv iz najboljeg ženskog nogometnog kluba u državi.

Iva je u svojoj premijernoj sezoni u ŽNK Osijeku skupila 340 minuta u 12 upisanih nastupa u prvenstvu, ako znamo da je uz to igrala i za mlađe kategorije, za reprezentaciju, doista imamo pravo biti ponosni na našu sugrađanku.


Prošle godine u 7. mjesecu sam došla u Osijek i osjetila sam jako veliku razliku; treninzi svaki dan, pripreme i bilo mi je sve novo, ali sam se naviknula na to i jako sam sretna i zadovoljna. Kao mlada igračica nisam se nadala da ću igrati za seniorke, al` i taj mi se san ispunio... Imala sam priliku igrati skoro svaku utakmicu po 30-45 minuta na čemu sam zahvalna treneru i suigračicama jer su me iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu poticali i bili uz mene da budem što bolja – rekla je Iva.





Tvoje suigračice u Osijeku su već pomalo naviknute na osvajanje naslova, no tebi je to prva titula..

Jučer smo igrale zadnje kolo i potvrdile i proslavile 1. mjesto! Za mene je to nešto novo i posebno, jer mi je prvi put i toliko sam sretna da to ne mogu opisati. Baš je neopisiv osjećaj biti 1. u državi. Za tjedan dana nas čeka kup i vjerujem da ce moje suigračice obraniti dvostruku titulu prvakinja, a ja ću igrati za mlađi uzrast (kadetkinje) gdje ćemo se potruditi da i mi budemo prvakinje iako će nam biti teško.

Iva je u toj posljednjoj utakmici u igru ušla u 55. minuti umjesto Kristine Nevrkle, još jedne igračice iz naše županije, iz Poljane, a Osječanke su u velikom stilu i na terenu potvrdile naslov, nevjerojatnom 14:0 pobjedom protiv Katarine Zrinski.

Stalna si reprezentativka u mlađim kategorijama, prije nekoliko dana si se vratila sa reprezentativnog okupljanja?

Prije par dana sam bila na razvojnom turniru u Bugarskoj Albeni sa WU-18. Igrale smo 4 utakmice i završile smo 2. Bilo mi je drago što sam dobila taj poziv i nadam se da ce tako i ostati u budućnosti. Igrati za reprezentaciju svoje zemlje je poseban osjećaj.

Sezona se polako bliži kraju, već su vrlo aktualni planovi za onu sljedeću, borba za Ligu prvaka s Osijekom je sigurno veliki motiv?

Vjerujem da ću ostati u Osijeku i da ću biti jedna od igračica koja ce biti na popisu za Ligu prvaka koja je naravno motiv svima, a meni kao mladoj igračici posebno. Iskoristila bih priliku zahvaliti svima koji su uložili truda u mene i moju budućnost i uspjeh, a naravno pogotovo svojim roditeljima – zaključila je Iva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI