Požega za viši rang protiv prvaka Osječko baranjske 1. ŽNL

(Ilustracija)
(FOTO: M.J.)

01.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7408

Nogometaši Požege za sobom su ostavili sjajnu sezonu, lakoćom su došli do naslova prvaka, odigrali polufinale Kupa, a nakon nesretnog ispadanja od Slavije potpuno su se okrenuli kvalifikacijama za Međužupanijsku ligu koja je neskrivena ambicija svih u klubu.

Za razliku od ranijih sezona kada je dirigirano bilo da naš prvak igra protiv predstavnika brodsko posavske županije, ove godine su parovi kvalifikacija ždrijebani, a kuglica je Požegi dodjelila prvaka Osječko baranjske 1. ŽNL, Nogometni klub Borac iz Kneževih Vinograda. Prvi susret igra se 10. Lipnja u Požegi, a uzvrat je na rasporedu 15. Lipnja u Baranji, oba puta s početkom u 18,00 sati.

Borac je prilično uvjerljivo osvojio naslov prvaka u vrlo jakoj osječkoj Primeri. O kakvoj je ligi riječ možda će najviše reći činjenica da je NK Fešk iz Feričanaca tamo tek 4. na ljestvici, a u dva tjedna su u kupu slavili protiv trećeligaša Belišća i BSK-a iz Bijelog Brda. Borac je dugo vodio borbu upravo sa Feškom i Tomislavom s Livane, ali jedan po jedan su konkurenti otpadali a momčad trenera Damira Horvata, je imala kontinuitet i do kraja stvorila veliku bodovnu prednost. Trener gostiju ne dolazi u nepoznato, na golu Slavonije proveo je pune 3 sezone, a još dvije i u Kamen ingradu.


Borac je unazad nekoliko sezona u vrhu lige, borili su se uvijek do završnice za naslov, no do ove godine su uvijek ostajali kratki u završnici. Igraju prilično pragmatičan nogomet, vole kada ih se napadne pa onda iz sjajnih kontri siju opasnost pred protivničkim vratima. Riječ je o discipliniranoj ekipi koja je u 29 odigranih kola primila 33 pogotka, a prvo ime je svakako ofenzivac Barat, dok su uvelike oslabljeni odlaskom sjajnog veznjaka Miličića koji gotovo sigurno neće igrati protiv Požege.


Teško je donositi nekakve zaključke i uspoređivati snagu momčadi koje igraju u različitim natjecanjima, no dojam je da Požega u te dvoboje ulazi u najmanju ruku ravnopravna, ono što je svakako veliki plus za Crvene je širina klupe, Borac je prilično kratke klupe, dok Podoljak ima veliki izbor igrača i moći će u drugim poluvremenima dodati gas. Naravno, Požegi želimo uspjeh da nakon dogu vremena naš prvak ode u viši rang natjecanja te se priključi pakračkom Hajduku u MŽNL.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI